Cameron ima oko za fantastiku - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Cameron ima oko za fantastiku

Cameron ima oko za fantastiku

Redatelj 'Avatara' producirat će 3D obradu 'Fantastičnog putovanja', a bacio je oko i na mangu!

s.p. 11.12.2009 0 komentara

Cameron ima oko za fantastiku

Nakon 'Avatara', James Cameron kreće na još jedno 'Fantastično putovanje'. MTV prenosi kako će producirati modernu verziju SF klasika 'Fantastic Voyage' /naslovna/. Kao i 'Avatar', i ovaj film će se moći gledati u 3 dimenzije, pa će zanimljiva priča izgledati još spektakularnija.

U originalnom filmu jedan diplomat jedva preživljava atentat, pa mali tim liječnika treba izvesti složeni kirurški zahvat. Uz pomoć znanosti, liječnici se smanjuju na mikroskopsku razinu i bivaju ubačeni u pacijentovo tijelo. Upravljajući specijalnim vozilom, ekipa plovi kroz krv i pokušava ukloniti ugrušak koji pliva prema mozgu, a moraju to učiniti prije nego se počnu vraćati u normalnu veličinu.


'Fantastic Voyage', trailer za film iz 1966.

Isprva se kao redatelj spominjao i 'majstor katastrofe' Roland Emmerich, no još se ne zna tko će sjesti u redateljsku stolicu i staviti se pod nadzor producenta i perfekcionista Camerona. Izvornik je inače sniman 1966., uz tadašnju tehnologiju - a možete zamislite kako će izgledati ova obrada koja će biti snimljena uz najmoderniju opremu, visoki budžet i 3D efekte!

A osim što spominje i potencijalne nastavke 'Avatara', James Cameron još uvijek ima u planu obradu mange 'Battle Angel Alita' u kojem je glavni lik ženski kiborg koji radi kao lovac na ucjene. U jednom intervjuu su ga upitali neće li mu biti problem snimati miks igranog filma i kompjuterskih efekata u 'Aliti', a Cameron je odgovorio da je to bilo naporno snimati u 3D 'Avataru', no sa suvremenom tehnologijom sve ide lakše. Očito, Cameron se 'ufurao' u CGI tehnologiju pa mu nijedan projekt više nije - fantastičan... 

Komentari

Nema komentara.