Nakon Pandore - Hirošima? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Nakon Pandore - Hirošima?

Nakon Pandore - Hirošima?

Hoće li James Cameron nakon idilične Pandore režirati film o spaljenoj Hirošimi u kojoj je atomska bomba posijala smrt?

z.m. 08.01.2010 1 komentara

Nakon Pandore - Hirošima?

James Cameron kupio je filmska prava za knjigu 'The Last Train to Hiroshima', dokumentarističku knjigu Charlesa Pellegrina o atomskim bombardiranjima Japana 1945. Knjiga će biti objavljena 19. siječnja, a objedinjuje izjave mnogih preživjelih koji se prisjećaju bombardiranja.

Cameron je krajem 2009. u Japanu promovirao 'Avatara' i tom se prilikom susreo s Tsutomom Yamaguchijem, koji je s brojim opekotinama preživio bombardiranje Hirošime. Yamaguchi se nakon toga vratio u svoj rodni Nagasaki na koji je samo tri dana kasnije također bačena atomska bomba. Tako je postao jedina osoba koja je preživjela oba atomska napada. O svom iskustvu je govorio i pred Ujedinjenim narodima, zagovarao je nuklearno razoružanje i pisao knjige i pjesme. Preminuo je u ponedjeljak, 4. siječnja u svojoj 93. godini. Gradonačelnik Nagasakija tom je prikilom izjavio da je Japan izgubio 'velikog pripovjedača'. Ipak, njegova priča mogla bi biti ispričana svjetskoj publici i to kroz kameru Jamesa Camerona.

Špekulira se da bi se Cameron sam prihvatio redateljske palice tako da bi možda uskoro mogao počeo raditi na ovom projektu. Nadamo se samo da mu neće trebati 10 godina, koliko je radio na 'Avataru'.

Komentari
A: Det._Harry_Callahan 08.01.2010 Pogledaj profil

Ja bi radije da prije ovoga filma i nastavka Avatara snimi Battle Angel Alita. Sad neka krene u hyperprodukciju i nadoknadi izgubljeno vrijeme.