Clooney protiv lovca na vještice - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Clooney protiv lovca na vještice

Clooney protiv lovca na vještice

U Hollywoodu  spremaju novu dozu samokritičnog dugog metra iliti reviziju povijesti – 'Goodnight, and Good Luck' pod Cloonijevom redateljskom palicom.

m.n. 08.11.2004 0 komentara

Clooney protiv lovca na vještice

Već legendarni srdaca lomitelj i nikad se neću ženiti dečko, odlučio malo režirati i glumiti - George Clooney bacio je oko na 'Goodnight, and Good Luck'. Katica za sve Clooney, surađuje i sa stričekom Grantom Heslovom na scenariju - tako je to dok nemaš privatni život:) A sada za ozbiljno, podržavajući demokrate na izborima, kao i kampanju svog oca u državi Kentucky, Georgie boy iskazao je svoj interes za politiku, pa je ovaj novi projekt revizije američke povijesti samo logičan nastavak njegovog angažmana.

'Goodnight, and Good Luck' rađen je prema istinitoj priči o renomiranom voditelju Edwardu R. Murrowu (glumi ga David Strathairn) te njegovim televizijskim konfrontacijama sa senatorom Josephom McCarthyijem (naslovna fotka, u sredini), još poznatijem po proganjanju komunista ili kako bi taj čovjek zaista lijepo rekao, crvenih vještica. U svakom slučaju vode nas u pedesete godine; Ameriku potresa hladnoratovska atmosfera, a gospon McCarthy ima priliku pothranjivati svoje bolesne paranoične iluzije, obračunavati se s političkim protivnicima te uništavati živote i karijere.

Bilo je to razdoblje generalnog sumnjičenja intelektualaca zbog takozvanog nedostatnog patriotizma i ugrožavanja tradicionalnih američkih vrijednosti.Slavni srebrnokosi George glumit će Freda Friendlyija, Murrowovog prijatelja i producenta koji mu pomaže u obračunu s tiranijom mccartijevske crne liste. Cijeli je seting osigurala tadašnja CBS-ova emisija 'See It Now' gdje je Murrow izazvao McCarthyija da objasni tvrdnje da su vladine institucije krcate infiltriranim špijunima. Snimanje je zakazano za proljeće 2005., pa da vidimo i Georgie boya u ozbiljnom izdanju!

Komentari

Nema komentara.