Superman odletio - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Superman odletio

Superman odletio

Christopher Reeve, glumac najpoznatiji po ulozi Supermana, paraliziran već devet godina, umro je u nedjelju navečer od posljedica srčanog udara.

filmski.net 11.10.2004 0 komentara

Superman odletio

Christopher Reeve umro je u bolnici u New Yorku u nedjelju navečer, dan nakon što je uslijed srčanih smetnji u svom domu pao u komu. Srčane su smetnje zajedničke svim ljudima koji su paralizirani, a Reeveu su se pogoršale tijekon prošlog tjedna uslijed infekcije koja je zahvatila ranu koja je čest slučaj kod nepokretnih osoba.

Ozljedu, tj. lom vratne kralježnice koji je doveo do paralize cijeloga tijela, Christophere Reeve je zadobio prije devet godina, 1995., kada je sudjelovao na dobrotvornoj konjičkoj utrci. Nakon što je najgori period liječenja prošao, Reeve se aktivno posvetio borbi za bolje uvjete osiguranja od katastrofalnih ozljeda i za napredak istraživanja leđne moždine.  

Čak mu se 2000. zdravstveno stanje poboljšalo, što u njegovom slučaju znaćilo da je mogao pomaknuti prste na ruci i da je posebnim režimom vježbi uspio ojačati nožne mišiće. Nakratko se bio vratio i filmu, prihvatio se režije, pa čak i glume u televizijskoj obradi Hitchcockovog 'Prozora u dvorište' za što je dobio nagradu za najboljeg glumca u tv seriji ili filmu. 

Za cijelo vrijeme njegove bolesti, supruga i troje djece davali su mu bezuvjetnu podršku, što je prilično egzotičan hollywoodski slučaj.

Komentari

Nema komentara.