11 domaćih u Puli - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      11 domaćih u Puli

11 domaćih u Puli

U natjecateljskoj Glavnoj sekciji Nacionalnog programa Pule prikazati će se 11 hrvatskih dugometražnih igranih filmova.

s.p. 04.07.2012 0 komentara

11 domaćih u Puli

Nacionalni program 59. Festivala igranog filma u Puli bit će otvoren u Areni, 21. srpnja 2012., i to romantičnom komedijom 'Sonja i bik' Vlatke Vorkapić u produkciji Interfilma.

Osim filma otvaranja tu su još i kriminalistička drama 'Cvjetni trg' redatelja Krste Papića u produkciji Ozana filma, omnibus 'Zagrebačke priče 2' u produkciji Propeler filma, drama 'Djeca jeseni' Gorana Rukavine u produkciji Corvusa filma, drama 'Halimin put' Arsena Antona Ostojića u produkciji Arkadene Zagreb te romantična komedija 'Zabranjeno smijanje' Davora Žmegača u produkciji HRT-a, melodrama 'Noćni brodovi' Igora Mirkovića u produkciji Studija dim i triler 'Ljudožder vegetarijanac' Branka Schmidta u produkciji Telefilma.


'Noćni brodovi', trailer.

Bit će premijerno prikazani i filmovi 'Pismo ćaći' Damira Čučića u produkciji Hrvatskog filmskog saveza, 'Slučajni prolaznik' Joze Patljaka u produkciji Alka filma i 'Košnice' petorice redatelja u produkciji ADU Zagreb i još četiri filmske akademije.

U sekciji manjinskih koprodukcija bit će prikazane dvije koprodukcije sa Srbijom - 'Praktični vodič kroz Beograd s pjevanjem i plakanjem' Bojana Vuletića, čiji je hrvatski koproducent Kinorama te 'Parada' Srđana Dragojevića koju je koproducirao Mainframe. Hrvatska radiotelevizija izravno će prenositi otvaranje Nacionalnog programa 59. Festivala igranog filma u Puli 21. srpnja u 21.30, a svakog dana emitirat će se festivalske kronike. Više informacija o filmovima potražite na službenim stranicama Pule.

Komentari

Nema komentara.