Pula puna domaćih filmova - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Pula puna domaćih filmova

Pula puna domaćih filmova

Predstavljen je Nacionalni program Pulskog festivala u kojem se nalaze novi filmovi Vlatke Vorkapić, Krste Papića i Arsena Antona Ostojića.

s.p. 13.06.2012 0 komentara

Pula puna domaćih filmova

Nacionalni program 59. Festivala igranog filma u Puli bit će otvoren u Areni 21. srpnja 2012. romantičnom komedijom 'Sonja i bik' Vlatke Vorkapić u produkciji Interfilma. U glavnoj sekciji Nacionalnog programa dosad je službeno potvrđeno prikazivanje 8 filmova. Osim filma otvaranja to su još i kriminalistička drama 'Cvjetni trg' redatelja Krste Papića u produkciji Ozana filma, omnibus 'Zagrebačke priče 2' u produkciji Propeler filma, drama 'Djeca jeseni' Gorana Rukavine u produkciji Corvusa filma, drama 'Halimin put' Arsena Antona Ostojića u produkciji Arkadene Zagreb te romantična komedija 'Zabranjeno smijanje' Davora Žmegača u produkciji HRT-a. Održat će se i pulske premijere dvaju filmova već prikazanih u ostatku Hrvatske: melodrame 'Noćni brodovi' Igora Mirkovića u produkciji Studija dim i trilera 'Ljudožder vegetarijanac' Branka Schmidta u produkciji Telefilma.


'Noćni brodovi', trailer.

Osim navedenih 8 filmova, u glavnu sekciju Nacionalnog programa pozvano je još 5 nezavisnih filmova. Odlukom Vijeća festivala igranog filma u Puli rok njihovim producentima za potvrdu sudjelovanja u programu 59. festivala pomaknut je do 29. lipnja, do kada će HAVC odlučiti o njihovim zahtjevima za sufinanciranje. Nakon primitka potvrda producenata o sudjelovanju, Festival će objaviti njihovo uvrštenje u program. Riječ je o filmovima 'Pismo ćaći' Damira Čučića u produkciji Hrvatskog filmskog saveza, 'Nije sve u lovi' Darija Pleića u produkciji Interfilma, 'Slučajni prolaznik' Joze Patljaka u produkciji Alka filma, 'Košnice petorice' redatelja u produkciji ADU Zagreb i još četiri filmske akademije te o novoj verziji 'Belle biondine' pokojnog Daniela Marušića.

U sekciji manjinskih koprodukcija bit će prikazane dvije koprodukcije sa Srbijom - 'Praktični vodič kroz Beograd s pjevanjem i plakanjem' Bojana Vuletića, čiji je hrvatski koproducent Kinorama te 'Parada' Srđana Dragojevića koji je koproducirao Mainframe. Bit će održana i posebna projekcija filma izvan konkurencije 'Posljednja ambulanta kola Sofije' u režiji Iliana Meteva i koprodukciji hrvatskog Nukleus filma, nagrađenog na Festivalu u Cannesu. Međunarodni program Festivala bit će predstavljen na narednoj konferenciji za medije.

Komentari

Nema komentara.