Sramota na Queeru! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Sramota na Queeru!

Sramota na Queeru!

Na zadnji Queer Zagreb stižu 'Shame' i 'Elles', Dokukino ugošćuje Danu Budisavljević, a kino Metropolis predstavlja domaće crtiće Ivane Guljašević!

s.p. 04.04.2012 0 komentara

Sramota na Queeru!

Ovogodišnji Queer Zagreb nudi prave filmske poslastice! Jedan od najvećih hitova Festivala je genijalna 'Sramota' ('Shame') koju smo mogli vidjeti na ZFF-u, a prikazat će se i 'Elles', drama o prostituciji koju smo nedavno predstavili. Osim tih djela, u filmskom programu Queera bit će još zanimljivih radova kao što su 'Gun Hill Road' i 'Vikend'. Opširnije informacije o tim i ostalim filmovima saznat ćemo na presici koja će se uskoro održati, a onda ćemo valjda doznati i zašto se ovaj Queer Festival najavljuje i kao - zadnji!

U petak, 06.04., u zagrebačkom Dokukinu predstavlja se redateljica, producentica i montažerka Dana Budisavljević. U 19.00h možete pogledati njezine starije filmove - prvi duži redateljski uradak 'Sve 5' te 'Godine hrđe' Andreja Korovljeva na kojemu Dana potpisuje scenarij i montažu, a u 21.00h zadnji film 'Nije ti život pjesma Havaja' nagrađen nagradom publike i posebnim priznanjem žirija na 8. ZagrebDoxu. Nakon obje projekcije možete razgovarati s redateljicom.

Program 'Vox Feminae i Dokukino ponosno se predstavljaju' nastavlja se i u travnju, pa tako prva dva četvrtka u mjesecu, 05.04. u 21.00h i 12.04. u 19.00h Dokukino prikazuje dokumentarac koji propituje neobično snažan stereotip generiran ženskim časopisima i hollywoodskim komedijama. 'Get Real! Wise Women Speak' dekonstruira tezu koja je u suvremenom svijetu uklopljena u gotovo svaki uspješni brand i identitet – mladost kao najveću vrijednost.  


'Sramota', trailer.

U kinu Metropolis Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu počelo je prikazivanje kolaža hrvatskih crtanih filmova redateljice Ivane Guljašević pod nazivom 'Hopa, hopa konjiću'. U ovim crtićima nastalim po scenarije Brune Kumana i Ivane Guljašević, u produkciji Školske knjige, djeca će moći saznati tko živi u drvenom neboderu, kamo je sve išao mali kralj na svome konju - stolcu i sl. Raspored projekcija potražite na službenim stranicama MSU-a.

Otvoren je natječaj za treći međunarodni filmski festival osoba sa invaliditetom BOSIFEST 2012. koji će se održati u Beogradu u svibnju 2012. a na natječaj se mogu prijaviti autori igranih i dokumentarnih filmova na temu osoba sa invaliditetom. Dodatne informacije možete pronaći na web stranicama festivala.

Kao rezultat partnerstva Festivala europskog filma (Festival du cinéma Européen) i Tabor Film Festivala, u francuskom Lilleu se održava večer pod imenom 'Fokus na Hrvatsku' (Coup de projecteur sur la Croatie). Hrvatski kratkometražni filmovi predstavit će se u ponedjeljak, 2. travnja s početkom u 20 sati u kinu L'univers. U okviru programa koji je nastao u suradnji s Tabor Film Festivalom predstavit će se filmovi 'Plac' Ane Hušman, 'Prljavi mali mjehurići' Ivana Livakovića, 'Ciao mama' Gorana Odvorčića, 'Miramare' Michaele Müller, 'Pas/Zec' Nebojše Slijepčevića, 'Ona koja mjeri' Veljka Popovića i 'Onda vidim Tanju' Jurja Lerotića.

Komentari

Nema komentara.