Harry Potter u Puli - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Harry Potter u Puli

Harry Potter u Puli

Pulski festival nudi holivudske premijere, Pustolovni laboratorij profesora Baltazara, 3D kino radionicu i još puno toga!

s.p. 20.06.2011 0 komentara

Harry Potter u Puli

Predstavljen je popratni program Pulskog festivala posvećen mladima, a najveći mamci za kinopubliku bit će prikazani u sklopu PoPularne Pulice. Tako će 'Harry Potter i Darovi smrti - 2. dio' u Areni imati svoju istarsku premijeru, a u tom našem najvećem kinu na otvorenom nacionalne premijere imat će filmovi 'Auti 2' i 'Kapetan Amerika: Prvi osvetnik'.


'Kapetan Amerika: Prvi osvetnik', trailer.

Program za djecu i mlade Pulica nudi i svakodnevne matineje u kojima će se moći pogledati i suvremeni filmovi i klasici. Film kojim će biti otvorene matineje hrvatski je dječji klasik 'Tajna starog tavana' Vladimira Tadeja, a tu je još osam naslova. Prikazat će se animirane pustolovine 'Gruffalo' ('The Gruffalo', 2009.) Maxa Langa i Jakoba Schuha, te 'Mélie u proljeće' ('Le Printemps de Mélie', 2010.) Pierre-Luca Granjona, animirani mjuzikl 'Ružno pače' ('Gadkiy utyonok', 2010.) Garrija Bardina i obiteljska avantura Christiana Dittera 'Krokodil'   ('Vorstadtkrokodile', 2009.).

Bit će još pustolovina: animirani 'Život jednog mačka' ('Une vie de Chat', 2010.) Jeana-Loupa Feliciolija i Alaina Gagnola, a potom i slovenski igrani 'Mi idemo svojim putem' ('Gremo mi po svoje', 2010.) Mihe Hočevara. Program matineja biti će zaključen francuskim filmovima starijeg datuma ali provjereno bogatog sadržaja – oskarovski 'Crveni balon' ('Le ballon rouge', 1956.) i pobjednik Cannesa 'Bijela griva' ('Crin blanc', 1953.), oba filma autora Alberta Lamorissea.

Pustolovni laboratorij profesora Baltazara i ove će godine raditi punom parom. Pod prokušanim vodstvom Zvonimira Rumboldta i Tomislava Fiketa filmski će pokusi otkriti tajne nastajanja animiranih filmova svojim mladim polaznicima. Teorijski dio laboratorija sadržavat će upoznavanje s osnovama filma i filmske umjetnosti, a praktični obuhvatiti sve faze kreiranja filma. Radionica će se održavati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula. Krajnji rok za prijave jest 4. srpanj, a detaljne informacije i prijavnica za sudjelovanje nalaze se na službenim internetskim stranicama Festivala.  


'Život jednog mačka', trailer.

Programi za djecu i mlade s Pustolovnim laboratorijem ne završavaju jer će i ove godine na Portarati biti organizirane filmske projekcije. Nakon tradicionalnoga spektakularnog vatrometa neće biti vrijeme za spavanje nego za čuvene 'Male leteće Medvjediće' našeg Zagreb filma. Na Portarati će za festivalskih dana biti prikazani filmovi koji će u Puli pristići iz Ljubljanskog festivala animiranog filma Animateka, te latvijskog filmskog studija Animacijas Brigade.

Na tragu vrlo uspješnog prošlogodišnjeg iskustva s D-kino radionicom, Festival je u suradnji s londonskim My Therapy studijem i Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu organizirao 3D kino radionicu. Radionicu će voditi Dado Valentić, a namijenjena je mladim hrvatskim filmašima koji su već imali doticaja s filmskom produkcijom te žele naučiti nešto o stereoskopskom snimanju. Pulu će i ove godine posjetiti putujuće solarno kino CosyMo, a Festival igranog filma u Puli u svojem 58. izdanju donosi i jubilarni deseti Cinemaniac. Autorica koncepta i kustosica izložbe Branke Benčić zajedno s voditeljicom MMC Luka Mirjanom Grahovac predstavila je tu izložbu koja će biti otvorena 17. srpnja u MMC Luka s početkom u 20 sati.

Uz CINEMANIAC X u formatu samostalnih izlaganja bit će predstavljen rad Jagode Kaloper i Renate Poljak, umjetnica različitih generacija koje koji propituju teme konstitucije ženskog subjekta i pitanja identiteta. Najavljene su i dvije izložbe - ona Stanka Hercega pod naslovom 'Blow Up/Blow Down', te 'Lica na filmu' međunarodno priznatog i poznatog umjetnika Nicka Walla koji uglavnom radi u i oko filmske i televizijske produkcije. Više informacija potražite na službenim stranicama Festivala.

Komentari

Nema komentara.