Dodijeljene MTV Movie Awards - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Dodijeljene MTV Movie Awards

Dodijeljene MTV Movie Awards

Na subotnjoj dodjeli malo se tko koncentrirao na filmove kad su u prvom planu bile zabava, glazba, akcija i gole guze – baš u pravom MTV-jevskom stilu!

07.06.2004 0 komentara

Dodijeljene MTV Movie Awards

Dodjela MTV-jevih filmskih nagrada nikada nije bila uštogljena ceromonija, nego pravi spektakl za gledatelje i dobar tulum za sudionike. U takvoj atmosferi mnogo je važnije tko će na pozornici ispasti veća faca nego tko će odšetati s kipićem zlatnih kokica. Ipak, dobitnicima je ova nagrada važna jer o pobjednicima odlučuju gledatelji svojim glasovima, a pozitivan publicitet je vrlo tražena holivudska roba. Cijeli događaj biti će emitiran na MTV-u u četvrtak navečer, kada ćete moći i pogledati što se sve događalo. Do tada – čitajte!

Jučerašnji show samo je u jednoj stvari nalikovao na ovogodišnju dodjelu Oscara – 'Gospodari prstenova: Povrataka kralja' i ovdje su proglašeni najboljim filmom godine. Taj posljednji nastavak trilogije Petera Jacksona nagrađen je i za najbolju akcijsku scenu, što je, očekivano, spektakularna bitka za Gondor. 

'Gospodari prstenova: Povratak kralja'

Kad smo već kod bitki – nagradu za najbolji filmski okršaj zaslužila je sablja Ume Thurman i buzdovan Chiaki Kuriyame u 'Kill Billu Vol.1'. Uma je proglašena i najboljom glumicom, a u svom se govoru zahvalila Quentinu Tarantinu što je godinama osmišljavao lik Nevjeste i cijelu priču iz 'Kill Billa'. Još je jedna glumica iz tog filma zaslužila svoju MTV-jevsku nagradu – Lucy Liu je izdvojena kao najbolja (ili najgora?!) filmska zločinka.

Titulu najboljeg poljupca razdijelili su Carmen Electra, Owen Wilson i Amy Smart za svoje trostruko cmakanje u komediji 'Starsky i Hutch'. Samo se Electra pojavila na dodjeli, a pobjedu je proslavila s još poljubaca – na meti su joj se našli Snoop Dogg i Paris Hilton koji su joj predali nagradu. Kasnije se Electra novinaru Reutersa povjerila kako 'nisu koristili jezike', a iskazala je i olakšanje zbog toga što joj nije smrdilo iz usta. Ah, male stvari čovjeka vesele…

Thurman i Kuriyama u 'Kill Billu Vol.1'

Najveseliji trenutak priuštio je Eminem koji je tijekom nastupa s D12-om spustio hlače i pokazao svoju 'bijelu guzicu' širokoj javnosti. Srećom, televizijski prijenos dodjele ne ide uživo pa Eminemu nije pošlo 'za guzom' izazvati skandal poput onog kad je Janet Jackson na Superbowlu 'iskočila' cica. Posve je izvjesno da će na TV-u njegova pozadina biti pretvorena u veliku zamrljanu točku.

Ostali muški dobitnici bili su manje nestašni. Jedino je Johnny Depp malo začudio prisutne kad je nagradu za najboljeg glumca (za ulogu u 'Piratima s Kariba') preuzeo s čašom u ruci. Jack Black je proglašen najboljim komičarem za ulogu u 'Rock'n'Roll školi', a pobjedu je odlučio proslaviti 'partijanjem s fanovima'. Seann William Scott je imao najbolju plesnu točku u 'Američkom vjenčanju', a za inspiraciju se zahvalio Johnu Travolti. Drew Barrymore i Adam Sandler proglašeni su najboljim filmskim parom, a oni su svoje 'pozdrave i zahvale' uputili cijeloj državi Hawaii gdje su snimali '50 prvih poljubaca'.

Barrymore i Sandler u '50 prvih poljubaca'

Svoju veliku debitansku večer imali su Lindsay Lohan koja je nagradu za najbolju novu glumicu zaslužila ulogom u 'Šašavom petku' te Shawn Ashmore koji je glumio u 'X2: X-Men United'.

Osim ponašanja i izjava komentirale su se i odjevne egzibicije uzvanika. Kako nije bilo dress-coda, na gostima su se mogle vidjeti dizajnerske balske haljine, ali i jeans i tenisice. Primjerice, Carmen Electra je obukla ljubičastu Diorovu toaletu, a Jack Black je došao u običnoj pamučnoj majici. Najuočljiviji je ipak bio Marques Houston koji se pojavio u plastičnom odijelu. Svoj ekscentrični odabir opravdao je riječima: 'To je MTV, morao sam biti drugačiji.'

Komentari

Nema komentara.