Sam u kući s malo droge - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Sam u kući s malo droge

Sam u kući s malo droge

Dječja filmska zvijezda Macaulay Culkin ovih dana ponovo privlači pozornost javnosti promovirajući svoj novi film i razotkrivajući svoju narko-prošlost.

01.06.2004 0 komentara

Sam u kući s malo droge

Culkina je varljivi svijet slave ugrabio u dobi od deset godina, kada je prvi put glumio u megapopularnoj komediji 'Sam u kući'. Od tada do danas prošlo je četrnaest godina tijekom kojih je ne-tako-mali Macaulay radio sve i svašta – sudio se sa roditeljima, oženio se, razveo, napustio glumu, vratio se glumi i ekperimentirao s drogama.

Imdb je objavio njegovo priznanje da je sada napokon odustao od svih opijata, osim od marihuane. Rekao je da je probao sve i svašta prije nego što mu je došlo 'iz dupeta u glavu' da si ne želi time uništiti karijeru i riskirati vlastiti život. Ipak i u koketiranju sa 'zabranjenim supstancama' ostao je dosljedan nekim svojim principima: 'Je, sigurno sam sve bar jednom probao, osim igle – s tim se ne zajebavam! Gutao sam nešto ekstazija i mislio kako je to super, kako sam uvijek tako sretan i pun radosti. Ali jednom kad vas pusti špica, samo želite još više sretnih tabletica. Pa mi je postalo jasno zašto su ilegalne. Ali nema ništa loše u pušenju trave tu i tamo.'

Osim što se bavi narko-filozofijom, 23-godišnji glumac napokon je snimio i novi film. Komedija se zove 'Saved', a u njoj glumi ciničnog srednjoškolca u invalidskim kolicima. Film se ovaj vikend pojavio u američkim kinima, a kritika ga čak nije popljuvala. Radnja se odvija u rigoroznoj kršćanskoj školi, a vrti se oko djevojke (Jena Malone) koja spava sa svojim gay prijateljem kako bi ga 'izliječila', ali ostane trudna. 

Scena iz 'Saved!'

Culkin kaže kako 'Saved!' pomalo nalikuje 'Vrtlogu života': 'Počinje sa svim tinejdžerskim stereotipima – popularna cura, nepopularna cura, tihi bogalj, kul klinci. Tijekom filma svi su likovi ogoljeni i na kraju raskrinkani. Dotiče se svih delikatnih tema na ležeran način. '
  
U slobodno vrijeme Macaulay piše memoare i to iz kade. Kaže kako se obožava zavaliti u kadu i po osam sati, gledati televiziju, DVD-e i pisati. 'Živim miran život,' kaže. Mirnom životu odlučio se posvetiti prije desetak godina kada je objavio da se povlači iz svijeta filma. Htio se posvetiti školi, zaljubiti se i raditi 'normalne stvari'. No, s godinama je shvatio da ga ljudi još uvijek prepoznaju jer mu se lice ni tijekom puberteta nije puno izmijenilo.

'Normalne stvari' uključivale su i vjenčanje sa sedamnaest te razvod braka sa devetnaest godina. Kad je nakon bračnog brodoloma ostao sam, Culkin je shvatio da mu nedostaje gluma. Okušao se na kazališnim daskama u londonskoj predstavi 'Madame Melville', inačici slavnog 'Diplomca' za koju je primio dobre kritike.

Sasvim normalan klinac

Odlučan je u namjeri da ne živi stereotipno poput mnogih dječjih zvijezda: 'Trudio sam se izbjeći klišeje. Nisam bio u zatvoru. Nisam bio na rehabilitaciji (iako se o tome puno pisalo). Još uvijek imam svoj novac. Ne letim po svijetu u privatnim avionima. Trošim ispod svojih primanja.'

Iako posjeduje više od 30 milijuna dolara, Macaulay zaista nije rastrošan. U to se mogla uvjeriti i njegova nova djevojka Mila Kunis – Jackie iz popularne serije 'Lude '70-te'. Dok nije počeo hodati s njom u stanu je imao samo svog psa, prazan frižider i umemorirane brojeve dostave na telefonu. Ona ga je uvjerila da kupi krevet i par kauča.

Jednog dana njihov dom mogao bi se pretvoriti u veliko igralište: 'Želim bar petero djece,' kaže glumac koji i sam ima petero braće i sestru te dodaje: 'Ne bi ih sprečavao da postanu glumci, ali rekao bi im da pričekaju do osamnaeste, osim ako ne bi bili jako zagriženi za ideju. Čemu žuriti? Zašto ne prvo poraditi na pameti? Ima toliko toga što možete raditi kao odrastao čovjek.' Da, kao odrastao čovjek koji iza sebe ima slavu, filmove i 30 milijuna dolara.

Komentari

Nema komentara.