Damon i Clooney opet zajedno - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Damon i Clooney opet zajedno

Damon i Clooney opet zajedno

Matt Damon i George Clooney trenutno snimaju nastavak 'Oceanovih jedanaest', a nakon toga će ponovo zajedno šarmirati u trileru 'Syriana'.

25.05.2004 0 komentara

Damon i Clooney opet zajedno

Impresivna glumačka ekipa okupljena oko filma 'Oceanovih dvanest' ovih dana nalazi se na snimanju u Europi. George Clooney opet ima glavnu ulogu spretnog kriminalca koji okuplja vrhunski tim kako bi zajedno izveli tri spektakularne pljačke u Rimu, Londonu i Berlinu. Njegove suradnike glume Matt Damon, Brad Pitt, Julia Roberts, Chaterine Zeta-Jones, Andy Garcia i mnogi drugi. Film režira Steven Soderbergh, a snima se pod okriljem kompanije Warner Bros.

Warnerovcima se omililo surađivati s Damonom i Clooneyem pa su ih odlučili angažirati i za svoj novi projekt, politički triler 'Syriana'. Već sad možemo zaključiti da će i taj projekt privući brojnu žensku publiku koja uzdiše za ovom dvojicom holivudskih zavodnika. Muški dio publike će također doći na svoje zbog glavne ženske uloge - Amande Peet ('Ubojica mekog srca', 'Ljubav nema pravila'), a i radnja filma zvuči dosta zanimljivo.

Amanda Peet s Jackom Nicholsonom u 'Ljubav nema pravila'

'Syriana' će imati kompliciranu priču pomalo nalik onoj iz 'Traffica'. Naftne kompanije, međunarodni odnosi, politička špijunaža i terorizam ispreplesti će se u ovom trileru. Bryan Woodman (Damon) je biznismen koji na američkom tržištu zastupa interese velike bliskoistočne naftne kompanije. Nalazi se usred važnih pregovora s jednim naftnim mogulom, a istovremeno proživljava i veliku obiteljsku tragediju. Njegova supruga Julie (Peet) pruža mu potporu i pomaže da prebrodi privatne nedaće i sklopi posao. Druga strana priče prati CIA-nog tajnog agenta Roberta Baera (Clooney) kojemu se lov na teroriste zakompicira kada američki predsjednik objavi ratno stanje.

Film je inspiriran doživljajima agenta CIA-e, Roberta Baera koje je opisao u svojoj knjizi memeoara 'See No Evil: The True Story of a Foot Soldier in the CIA's War on Terrorism'. Knjigu je za scenarij adaptirao Stephen Gaghan ('Traffic') koji će i režirati 'Syrianu'. Producentski tim okupila je kompanija Section Eight koja je u vlasništvu Soderbergha i Clooneya.

Osim u 'Oceanovih dvanaest', Damona ćemo uskoro moći gledati u bajkovitoj pustolovini 'Braća Grimm', te u 'The Bourne Supremacy'. Amanda Peet nedavno je dovršila snimanje nastavka 'Ubojice mekog srca' i nove komedije Woodya Allena 'Melinda and Melinda'.  

Komentari

Nema komentara.