Grešni grad zatvorio vrata - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Grešni grad zatvorio vrata

Grešni grad zatvorio vrata

Film scenariste i ko-redatelja Roberta Rodrigueza kompletirao je glumačku postavu s Beniciom Del Torom i Clive Owenom. Čeka se Tarantino koji bi režirao jednu od tri filmske pričice.

20.05.2004 0 komentara

Grešni grad zatvorio vrata

Robert Rodriguez prihvatio se ekranizacije nekoliko epizoda noir stripova Franka Millera. Sam ih je skriptirao, ali bi rado redateljsku dužnost, osim s Millerom,  podijelio i s kolegom i prijateljem Quentinom Tarantinom. Triler drama o Grešnom gradu podijeljena je u tri poglavlja koja su nazvana po Millerovim serijalima: 'Sin City', 'That Yellow Bastard' i 'The Big Fat Kill'.

Gomila poznatih glumaca također će se razdijeliti po pričama: Bruce Willis, Mickey Rourke, Elijah Wood, Nick Stahl, Carla Gugino, Brittany Murphy, Jaime King, Jessica Alba, Josh Hartnett, Marley Shelton, Maria Bello, Kate Bosworth, upravo regrutirani Benicio Del Toro i Clive Owen.

Bruce Willis i Jessica Alba glavni su protagonisti 'Tog žutog kopileta' u kojem je Willis ostarjeli policajac s jednom nogom u mirovini i ima još samo jedan, posljednji zadatak: spasiti mladu djevojku koju je oteo pravi pravcati luđak. Policajac je 60-ogodišnjak pa će šminkeri morati samo malčice postarati 50-ogodišnjeg Willisa. Njegova je epizoda u crno bijeloj tehnici s malo boje tako da je vrlo nalik originalnom strip predlošku.

Jessica Alba, striperica i Bruce Willis, policajac

Mickey Rourke i Jaime King glavne su njuške 'Grešnog grada' (pravi su se i našli, s Rourkeovom sklonošću ka kokainu, a Jaiminom heroinu) čija je policija korumpirana, a ulice smrtonosne. Rourke je Marv, ulični borac kojeg je gotovo nemoguće usmrtiti, a nakon što je lijepa djevojka Goldie (King) ubijena dok su zajedno ležali na krevetu, kreće u osvetnički pohod.

Zbog dvojnog redateljskog angažmana s Frankom Millerom, Rodruguez je izbačen iz Unije redatelja (DGA) koji ne podržavaju tu praksu. Mada Paramount Pictures, za koje radi film 'A Princess of Mars', ne upošljava redatelje koji nisu članovi Unije, njegov je angažman siguran jer je ugovor potpisan prije no što su ga DGAovci izbacili.

Premijera 'Sin Cityja' planira se 2005., a klikom ovdje možete zaviriti na filmski set i prisustvovati striperskoj sceni Jessice Albe i Willisa starog voajera.

Komentari

Nema komentara.