Rock Doc! - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Rock Doc!

Rock Doc!

Joe Strummera, ex The Clash, pratio je prijatelj s kamerom na posljednjoj turneji po Americi i Japanu i montirao film čija će premijera biti na Tribeca Film Festivalu u New Yorku.

07.04.2004 0 komentara

Rock Doc!

Prijatelj, a ujedno i redatelj, je Dick Rude, a filmski je materijal nastao potaknut idejom da promovira Strummerov posljednji album Global a Go – Go. Prateći i snimajući turneju u svojevrsnoj 'work in progress' maniri, nije bio svjestan da će djelo postati epitaf bivšem Clashovcu koji je umro u snu od srčanog udara na kraju turneje, u prosincu 2002. godine, dok filmski materijal još nije bio niti montiran.

Strummer i Rude su se upoznali prije 20-ak godina za vrijeme postprodukcije kult punk filma 'Sid and Nancy'. Rude je imao manju ulogu u filmu, a Joe je dao svoj glazbeni doprinos. Posljednjih je godina snimao samo glazbene spotove, pa mu je Strummerov dokumentarni portret bio vrlo dobrodošao.

'Let's Rock Again!' nudi gomilu energičnih glazbenih nastupa, portret samog Strummera koji je vrlo intiman s obzirom da je snimatelji i redatelj ipak vrlo prijateljska osoba, te interesantan prikaz njegovih obožavatelja u Americi i Japanu.

Dokumentarni će prikaz glazbene akcije legendarnog člana punk grupe The Clash (koja se raspala 1984.) i njegovog posljednjeg banda Mescaleros biti premijerno prikazan slijedećega mjeseca na Tribeca Film Festivalu u New Yorku.

Komentari

Nema komentara.