Karlovačko kino i još dobrih vijesti - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Karlovačko kino i još dobrih vijesti

Karlovačko kino i još dobrih vijesti

Karlovac ima svoje malo kino, Slovenski dom tribinu i prigodni film, Pula traži amatere, a East Silver nove dokumentarce.

s.p. 11.05.2009 0 komentara

Karlovačko kino i još dobrih vijesti

Od četvrtka, 7. svibnja, Karlovac napokon više nije grad bez kina. Gimnazijsko 'Naše malo kino' u organizaciji Kinokluba Karlovac otvorilo je svoja vrata svim filmofilima i krenulo s redovitim repertoarom. Redoviti program započeo je u četvrtak, s premijerom 'Filma o Tobotu', najnovijeg dokumentarca Kinokluba Karlovac. Redoviti kino program pratite u sklopu naših servisnih informacija.

U srijedu, 13. svibnja u 19 sati, u Slovenskom domu održat ce se tribina na temu 'Suživot na granici'. Tom prilikom bit će prikazan film Željka Sarića 'Priče s granice' /naslovna/, posvećen jednoj od gorućih tema današnjice – odnosima Slovenije i Hrvatske. Film je premijerno prikazan na programu ZagrebDoxa ove godine kada  je izazvao pozitivne reakcije publike i struke. Film koji prikazuje stvarno stanje hrvatsko-slovenskih odnosa režirao je Željko Sarić, a scenarist je Davor Šišmanović. 

Festival igranog filma u Puli poziva sve zainteresirane da se prijave na natječaj za najbolji kratki amaterski film '640x480max'. Cilj je omogućiti filmašima i onima koji to tek žele postati prikazivanje djela 'koja su nastala u trenutku inspiracije' i čija 'kreativnost i izražajnost nadrasta namjerno skromno postavljene produkcijske okvire'. Sudjelovati mogu filmovi snimljeni do rezolucije 640x480, u trajanju od 5 sekundi do 5 minuta. Pravilnik natječaja i prijavnica se nalaze na stranici festivala. Rok za prijave je 20. lipnja 2009., a najbolje filmove po sudu publike i žirija očekuju vrijedne nagrade.

East Silver, sajam dokumentarnih filmova iz istočne i centralne Europe, ove će se godine održati od 27. listopada do 1. studenog. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 30. srpnja. Sudjelovati mogu završeni dokumentarci, ali i nedovršeni filmovi producirani od 2008. do 2009., s engleskim titlovima ili sinkronizacijom, te trailerom, katalogom i fotografijama (po izboru). Materijale trba slati na: East Silver, Školská 12, 110 00 Prague, Czech Republic. Više informacija - link ovdje.

Komentari

Nema komentara.