Sisak - dokumentaristička metropola - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Sisak - dokumentaristička metropola

Sisak - dokumentaristička metropola

Održava se 2. Revija dokumentarnog filma 'Fibula', puna angažiranih autora - od Štamparovih klasika pa do mladih aktivista i starog ekologa Ala Gorea.

s.p. 14.11.2007 0 komentara

Sisak - dokumentaristička metropola

Sisačko kazalište 15. i 16. studenog ugostiti će još jednu hrvatsku smotru dokumentaraca - 2. reviju dokumentarnog filma 'Fibula'. Predstavit će se raznovrsni dokumentarci poznatih hrvatskih redatelja, ali i aktualni američki hit.

Miro Branković dolazi s filmom 'Tesla', koji je napravljen prilikom obljetnice rođenja našeg poznatog izumitelja, a u njemu se prvi put iznose neke tajne o životu Nikole Tesle. Srđan Segarić u Sisak dolazi s filmom 'Visdin', dok Ljiljana Mandić i Milka Barišić predstavljaju dokumentarce 'Pod suncem' i 'S nekim riječ podijelit'.

Tu je i Branko Ištvančić sa zanimljivim filmom o čovjeku koji ručno iskapa bunare pod nazivom 'Bunarman'. S filmom 'Bulevari' predstavlja se mlada autorica iz Pule, Paola Albertini, dok aktivističke uratke, te film 'Water stories' predstavlja mladi snimatelj Branko Vilus, koji inače snima priloge za Hrvatsku televiziju.

Među iznenađenjima Revije je i film Andrije Štampara 'Grešnica', koji je pionir hrvatskih dokumentarnih filmova. Kao završnica revije prikazat će se cjelovečernji film koji promovira aktivizam Ala Gorea, 'Neugodna istina' /naslovna/ Davisa Guggenheima. 

Revija je otvorena za sve posjetitelje, te je ulaz besplatan. Organizatori se nadaju da će mladi i srednjoškolci doći u velikom broju, jer je baš njima i prilagođen program pun edukativnih i informativnih filmova. Najavljeno je da će u organizaciji Doma kulture Kristalna kocka vedrine, a pod pokroviteljstvom Grada Siska, već sljedeće godine revija prerasti u Festival dokumentarnog filma.

PROGRAM:

ČETVRTAK, 15.11.2007.

18.00 Otvaranje 2. Revije dokumentarnog filma 'Fibula'
18.15 'Tesla', r: Miro Branković
19.00 'Pod suncem', r: Ljiljana Mandić
19.30 'Water stories', r: Branko Vilus
PAUZA
20.00
 'Vesdin', r:Srđan Segarić
20.35 'Bulevari', r: Paola Albertini
20.45 'Grešnica', dokumentarni film iz arhiva Andrije Štampara

PETAK, 16.11.2007.

18.00 'E moj Saša', r: Ljubica Janković Lazarić
18.30 'Aktivistički video', r: Branko Vilus
18.45 'S nekim riječ podijelit', r: autorica Milka Barišić
PAUZA
19.45 'Bunarman', r: Branko Ištvančić
20.15  'Neugodna istina', r: Davis Guggenheim

Komentari

Nema komentara.