Je li Lynch snimio film o Lynchu? - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Je li Lynch snimio film o Lynchu?

Je li Lynch snimio film o Lynchu?

Ako David Lynch voli snimati otkačene, nadrealne i bizarne likove, kako bi onda propustio snimiti dokumentarac o – samome sebi

s.p. 15.05.2007 0 komentara

Je li Lynch snimio film o Lynchu?

Čini se da je redatelj koji stoji iza enigmatičnog ‘Inland Empirea’ izabrao novi trik da promovira svoj film. Naime, na ovogodišnjem Cannesu promovira se dugometražni dokumentarac ‘Lynch’ koji detaljno prikazuje snimanje filma ‘Inland Empire’, a redatelj filma je – nepoznat. Zna se da je film ‘Lynch’ financirao danski filmski fond i da će se  na Cannesu moći kupiti prava za kino i DVD distribuciju, no oko snimanja samog filma vlada veliki misterij. Osim toga, najavljeno je da će na DVD izdanju filma ‘Inland Empire’, koje u Americi izlazi u kolovozu, izići i polusatni dokumentarac ‘Lynch 2’. To je tim čudnije jer je poznato da u DVD izdanjima svojih filmova David Lynch odbija bilo kakve dodatke, od trailera pa do komentara redatelja, čak mu se ne sviđa ni podjela filma na DVD-u na poglavlja. 

Službeno, redatelj filma ‘Lynch’ ‘odlučio je ostati anoniman’ i potpisan je samo kao 'BlackANDwhite’. Pitanje je kome bi Lynch dopustio da boravi na setu, te živi i radi u njegovom domu. Redatelj dokumentarca je u pisanoj izjavi objavio da je njegov cilj da predstavi svijetu ‘jedinstveno iskustvo boravka s Lynchem duže vrijeme, te gledanja kako Lynch svakodnevno radi’. Iako Lynchev predstavnik Eric Bassett tvrdi da ‘redatelj dokumentarca 100 % nije Lynch’, novinari su s pravom skeptični. 

Steven Zeitchik iz Varietyja ukratko zaključuje:’On se još zeza s nama.’ Prisjeća se marketinških trikova s kravom, što je Lynch činio da promovira svoj ‘Inland Empire’, a maštovitom redatelju pomaknutog humora ni ova šala ne bi bila strana. Osim toga, glasnogovornik Bassett definira film ‘Lynch’ kao ‘nešto između dokumentarca i filma Davida Lyncha’. A pitanje za milijun kuna je: tko osim Davida Lyncha može snimati filmove koji izgledaju poput njegovih?

Komentari

Nema komentara.