Jeste li za espressohead? - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Jeste li za espressohead?

Jeste li za espressohead?

'Dodajte mlijeko i šećer, kvragu, dodajte mrave, ali ne možete od lošeg espressa napraviti dobar', rekao je Lynch i krenuo u proizvodnju vlastite kave.

p.h. 27.03.2007 0 komentara

Jeste li za espressohead?

Premda je prošle godine nasred losanđeleske ceste čuvao kravu i promovirao mliječne proizvode, David Lynch je nedavno krenuo u drugi biznis - proizvodnju organske kave David Lynch Signature Cup Gourmet Coffee. 30 dekagrama najbolje mješavine kavovine prodaje za cca. 15 $, nekoliko centa od svake prodane limenke ide u fond za programe stipendiranja Američkog filmskog instituta, a ostatak uglavnom za financiranje turneje njegovog još uvijek neshvaćenog filma 'Inland Empire'.

Slogan pod kojim promovira svoju kavu je 'Sve je u zrnju, a ja sam pun zrnja'., a neke od vrsta navodno će se zvati 'Espressohead', 'Twin Peaks: French Press With Me', 'The Killing Word', 'Frank's Dark Nitrate Blend' i 'Mild at Heart (bez kofeina). 'Dodajte mlijeko, dodajte šećer, kvragu, dodajte mrave. Što god dodali, ne možete od loše kave napraviti dobru', rogoborio je Lynch protiv poplave loše kave.


Georgia coffee, r. David Lynch

Ipak, on sam najviše voli cappuccino. 'Ključno je kako se espresso sljubljuje s mlijekom, moja kava se odlično spaja', rekao je redatelj koji je svojedobno priznao da su mu neke od najvećih ideja za filmove došle nakon cca. 6 šalica jako zašećerene kave. U međuvremenu je razvio i cijelu filozofiju tog napitka s izrekama tipa 'Čak je i loša kava bolja od nikakve'.

Nije tajna da je David Lynch veliki pobornik kave - Agentu Daleu Cooperu iz 'Twin Peaksa' šalica kave, uz pitu od višanja bila je standardni dio kostima, atmosferom i likovima iz 'Twin Peaksa' poslužio se u reklamama za Georgia Cofee, u 'Mulholland Driveu' je ulogu u ključnoj sceni - onu u kojoj financijer odlučuje hoće li se ili ne snimati film ovisno o tome kakav mu espresso producenti donesu, povjerio svom glazbenom geniju Angelu Badalamentiju.


Mulholland Drive, r. David Lynch

Njegov zadnji film, 'Inland Empire' još nitko nije shvatio, ali zato mu biznis s kavom zasad ide jako dobro, kao i slikarstvo, kojim se bavi duže no filmom. Izložba The Air Is On Fire trenutno traje u Cartier Foundation for Contemporary Art u Parizu, a možete ju pogledati on line, ovdje (1. kliknite na english, 2. kliknite na what's on, 3. klik na David Lynch...).

Komentari

Nema komentara.