Počinje 4. Human Rights Film Festival - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Počinje 4. Human Rights Film Festival

Počinje 4. Human Rights Film Festival

Večeras, 05.12. u 20.00 sati u kinu SC projekcijom filma 'Bamako' Abderrahmanea Sissaka počinje 4. Human Rights Film Festival.

p.h. 05.12.2006 0 komentara

Počinje 4. Human Rights Film Festival

Human Rights Film Festival, četvrti po redu festival filma o ljudskim pravima održava se od 05.12. do 10.12. u prostorima Studenskog centra – filmske projekcije u Kinu SC i MM Centru, a popratni glazbeni program u Galeriji SC. Tribina na temu azila i prezentacija festivala Animateka održat će se u prostoru net.kulturnog kluba mama.

Festival otvara film 'Bamako'/NASLOVNA/ Abderrahmanea Sissaka, cijenjenog afričkog redatelja, koji se vraća u svoj dom kako bi u njemu stavio pred sud Svjetsku banku i Međunarodni monetarni fond. Sissako je napravio smionu strukturalnu potvrdu krivnje i amnezije koja jasno slika način na koji bogate zemlje vide Afriku. Siromaštvo na kojem film inzistira nije prokletstvo Afrike. Upravo suprotno, Afrika je žrtva svog bogatstva.

Filmu prethodi nastup skupine Zli bubnjari u predvorju SC, a nakon projekcije filma održati će se zabava povodom otvaranja festivala u Galeriji SC gdje će nastupiti DJ Limah.

U slijedećih šest dana bit će prikazano više od tridesetak filmskih naslova, među kojima su i 'Fragmenti Iraka' Jamesa Longleya, 'Putopisi Knuda Rasmussena' Zachariasa Knuka, 'Mrtva priroda' Jia Zhang-kea, 'Bijeli teror' Daniela Scweizera, 'A Scanner Darkly' Richarda Linklatera i 'Novi svijet' Terrencea Malicka. Program i raspored potražite na službenim stranicama.

Ulaz na sva festivalska događanja je besplatan.

Komentari

Nema komentara.