Posebne projekcije - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Posebne projekcije

Posebne projekcije

Zanimljivi, neki čak i kontoverzni naslovi biti će prikazani u ovom programskom dijelu. Koji... čitaj pažljivo!

filmski.net 18.02.2005 0 komentara

Posebne projekcije

Program dokumentaraca Kryzstofa Kieslowskog sklopljen je od pet njegovih dokumentaraca u rasponu od početka do gotovo kraja njegove karijere tj. prerane smrti. O kojim se filmovima radi i poneku o sadržaju pročitajte ovdje.

Ironično-aktivistički film ‘Osama and US’ o ‘potrazi’ za Osamom Bin Ladenom koja je ujedno i dobra prilika da bi se zaradio masni džeparac debitantsko je djelo dvojca mladih autora Jamiea Campbella i Joela Wilsona.

‘Očinski instinkt’ redatelja Murraya Nossela priča o gay paru koji putem umjetne oplodnje dolazi do željenog djeteta.

Zanimljivu kombinaciju stvarnih arhivskih snimaka i 3D animacijske rekonstrukcije pogledajte u filmu ‘Virtualna povijest – Tajni plan za ubojstvo Hitlera’ (naslovna) gdje je ekipa rekonstruirala jedan dan u životima Hitlera, Roosevelta, Churchilla i Staljina.

Film o propasti Big Brothera u arapskim zemljama, 'Big Brother in the Middle East',  redateljice Sarah Vos zanimljiv je dokument o sudaru istoka i zapada u reality showu.

'Writer of O' redateljice Pole Rapaport upoznati će nas sa hrabrom i maštovitom autoricom knjige sadomazohističkih doživljaja 'Story of O', Dominique Aury, koja je knjigu izdala pedesetih godina prošlog stoljeća, ali pod psudonimom i otkrila svoj pravi identitet četrdeset godina kasnije.

VIDEOLETTERS - projekt povezivanja zemalja bivše Jugoslavije putem video pisama. Imamo priliku vidjeti dva pisma tj. dvije epizode - 'Vlada i Ivica' i 'Emil i Saša'. Ratom razdvojeni bivši prijatelji pokušavaju ponovo uspostaviti odnos u režiji Nizozemskog para autora Erica van den Broeka, Katarina Rejger.

FACTUMentaries
su ovaj put dva recentna filma iz FACTUMove produkcije, ujedno i uratci direktora festivala, 'Lora Svjedočanstva' redatelja Nenada Puhovskog i 'Sve 5!' Dane Budisavljević.

Komentari

Nema komentara.