Novi doc o Michaelu Jacksonu! - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Novi doc o Michaelu Jacksonu!

Novi doc o Michaelu Jacksonu!

I dok 'kralj popa' Michael Jackson muku muči sa sudom, svjedocima i porotom, sjetio ga se jedan stari 'prijatelj'. Martin Bashir.  

t.r. 11.02.2005 0 komentara

Novi doc o Michaelu Jacksonu!

Britanski novinar koji je široj javnosti postao poznat nakon snimanja dokumentarca o Jacksonu, ponovno se uhvatio kamere – objavio je londonski tabloid 'The Daily Mirror'. Sasvim logično, s obzirom na suđenje navodnom pedofilu i mučitelju djece MJ-u na sudu u Santa Mariji u Kaliforniji. Bivši novinar BBC-ja, koji je prešao na ABC, se uhvatio svjedoka, među kojima je i glumac Corey Feldman, jedan od Michaelovih prijatelja iz djetinjstva.

Ako se slučajno ne sjećate, upravo je Bashirov doc 'Living with Michael Jackson' iz 2003. godine pokrenuo istragu. U spomenutom je filmu naivni Jacko priznao da je dijelio krevet s dječacima. 'Martin intervjuira ljude. Čini se da ne želi svjedočiti na sudu, te da ima problema sa spavanjem.' – izjavio je izvor blizak Bashiru za New York Post. Doc koji je sve pokrenuo će biti prikazan poroti, dok se Bashir planira izvući od svjedočenja pozivajući se na novinarski imunitet koji ima prema važećim zakonima Kalifornije.

46-godišnji Jackson je optužen za deset slučajeva mučenja djece, urote i posluživanja alkohola maloljetnicima. No, suđenje nikako da počne, jer sastav porote nije kompletiran. Problem je bio u tome što neki članovi porote otprije poznaju Jacksona. A onda je umro član obitelji MJ-ovog odvjetnika Thomasa Mesereaua mlađeg, tako da je sudac Rodney Melville odgodio izbor porote.

No, vratimo se novom dokumentarcu – Bashir je toliko ekspeditivan da će film 'Michael Jackson's Secret World' biti prikazan na ABC-ju već 17. veljače! I biti će pun intervjua, detalja i optužbi o Jacksonovom prijateljstvu s dječacima. Kako se među svjedocima spominju Michaelove bivše žene Lisa Marie Presley i Debbie Rowe, glumci Macaulay Culkin i Chris Tucker, pa čak i koreograf Britney Spears Wade Robson, sigurno je da nas očekuje jedno od medijski najpraćenijih suđenja još od O.J. Simpsonovog.

Za kraj, sagledajmo situaciju realno, ne ulazeći u to je li Jacko prčio dječicu ili nije. (Što ne bi svatko trebao bit nevin dok se ne dokaže suprotno? Osim novinara, naravno.) Koliko je taj Bashir đubre, to je nezamislivo. Ne samo da je kriv za pokretanje slučaja (roditelji se prije filma nisu ni najmanje bunili na druženje njihovih nasljednika s Michaelom), nego sad radi novi doc koji će zasigurno utjecati na javno mnijenje, a vjerojatno i na porotu, s obzirom na to da bi se lako moglo desiti da film bude emitiran prije kompletiranja porote! U Hrvatskoj ljudi vrijeme provode u zatvoru kako ne bi utjecali na svjedoke, dok po Americi za to bivaju dobro plaćeni (a kao bonus imaju status zvijezda). Ne kažemo mi da je MJ nevin, ali pustimo sud da o tome odlučuje.

P.S. Ako vas zanima naše mišljenje u radovima ovakve vrste, upućujemo vas na tekst nastao nedugo nakon emitiranja dokumentaraca o Lady Di i MJ-u.

Komentari

Nema komentara.