Beatlesi u paklu poroka - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Beatlesi u paklu poroka

Beatlesi u paklu poroka

Znali ste da pripadnici slavne četvroke iz Liverpoola i nisu bili tako uzorni tipovi, kao što su mislile ponosne majke njihovih obožavateljica. Želite znati više?

t.r. 01.12.2004 1 komentara

Beatlesi u paklu poroka

Britanska televizijska mreža Channel Five snimila je dokumentarac o tamnoj strani slave Beatlesa. Od heroina do kokaina, prostitutki i vanbračne djece i dalje – svega toga ima u novom dokumentarcu, čije ime nismo uspjeli jer ih ne navodi nijedan od naših izvora (Ireland Online, Aversion.com, kineska agencija Xinhua i Večernjak).

No, krenimo mi od početka, kad su John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr krenuli u pokoravanje svijeta. Prve inozemne nastupe imali su u Hamburgu, u klubovima u kojim su im prva publika bili njemački gangsteri i prostitutke. Osim što im je poslužio kao odskočna daska k planetarnoj slavi, Hamburg ih je istovremeno uveo u svijet najvećih poroka.

Uz alkohol i teške droge lakše su izdržavali šestosatne nastupe, neprospavane noći i hladnoću. A, sigurno im je bio i gušt. Sad će neki reći kako je Paul McCartney nedavno javno priznao da se u Beatlesima rokao heroinom i kokainom. I da to nije ništa jer tko zna koliko je puta gitarist Rolling Stonesa promijenio kompletnu krv. Sve to stoji – ali sad će biti u dokumentarcu, koji će Velika Britanija gledati 29. prosinca. Sad će to saznati svi, bez obzira žele li to ili ne.

Drogu smo apsolvirali, rock 'n' roll nisu nikada ni krili (mada će sad opet reći da je to najobičniji pop). Što nedostaje slavnoj trilogiji? Seks, naravno. I naravno da je i toga bilo. Menadžer Brian Epstein je popularnim čupavicma, prije nego što je preminuo od predoziranja, redovito dovodio prostituke. Kako gad-dem hipijima (što bi rek'o Eric Cartman) ni na kraj pameti nije bila kontracepcija, logično je da se četvorkino sjeme razasulo diljem sjevera Engleske.

Da je tome tako svjedoči i izjava Tonyja Barrowa, čovjeka koji je od 1963. go 1966. bio publicist benda. 'U Liverpoola postoje žene koje su rodile djecu koju su začeli Beatlesi. Samo što ih nitko ne ljubi u čelo niti to znaju.' Naravno, svoje prste je tu imao i Epstein – osim što je 'damama noći' plaćao da daju, plaćao im je i da začepe gubicu, tako da su kratkotrajne afere s Bubama uspješno zataškavane. Sve do sada.

Osim toga, u dokumentarcu se analizira i intrigantni odnos seksualnog avanturista Johna Lennona i Epsteina (koji je bio homoseksualac), razlozi raskida Paula McCartneya i Jane Asher, Lennonova veza s Yoko Ono, ali i situacije koja je sredinom sedamdesetih umalo ponovno okupila Beatlese. Sve u svemu, sigurni smo da će film imati golemu gledanost. A toplo se nadamo da bi ga neka od naših televizija mogla otkupiti, jer za ovakav dokumentarac ima mjesta čak i u programu NoveTV ili RTL-a.

Komentari
A: beatle1991 07.08.2007 Pogledaj profil

nema veze sto su se oni drogirali i ostalo oni ce uvijek ostati legende