Beatlemanija - animirani Rockumentary! - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Beatlemanija - animirani Rockumentary!

Beatlemanija - animirani Rockumentary!

Nakon svih godina, četvorka iz Liverpoola ostaje nepresušni izvor inspiracije evo sad i animatorima, ali uz neizbježne peripetije. Ništa bez skandala!

d.g. 19.05.2005 0 komentara

Beatlemanija - animirani Rockumentary!

Kako su Beatlesi odavno prerasli gabarite običnog rock'n'roll benda tako su se i načini na koji ih njihovi obožavatelji gledaju drastično promijenili. Osim klasične frizure (uvijek popularne bitlsice), horda obožavateljica koje bjesomučno vrište ili prebučnih gitarističkih rifova, dečki iza sebe imaju i nekoliko pokušaja osvajanja filmskog platna. Tako se i producentica Mireille Soria iz 'Dreamworksa' očito zakačila za možda najpoznatiji od svih 'A Hard Day's Night' i odlučila ga pretvoriti u zabavni muzički dugometražni animirani film pod nazivom 'Rocumentary' prenosi chicagosuntimes.

Jednostavna priča u prvi plan stavlja četvorku pingvina s Antarktika koji, naravno, postaju najveći rock bend na svijetu. Oni se ustvari probijaju u muzičke zvijezde zahvaljujući svom super zvuku, a sitna činjenica da su oni zaista samo četiri opskurna pingvina izgleda nikome ne smeta. Eto, priča je tu, bogata produkcija je osigurana, ali nedostaje još samo jedna sitnica - pristanak benda na korištenje njihovog lika i djela u komercijalne svrhe. Kako benda više nema tako je bilo potrebno osigurati pristanak svakog od članova posebno (uključujući neizostavnu Yoko Ono).

Iznenađenja su slijedila jedno za drugim, bez previše kompliciranja svi su pristali na ideju, ali kada je na kraju Soria došla do Georga Harrisona on je iznenađujuće rekao NE! Iako inače veliki ljubitelj animacije, izgleda da mu pingvini i nisu najomiljenije životinje. Međutim kako kažu u Dremworksu, od ovog projekta još neće odustati, a premišljaju se i da ga ponude ljutoj konkurenciji iz davnih dana - Rolling Stonesima... U svakom slučaju cijela stvar zvuči zanimljivo, ako ništa onda radi izvrsne glazbe za promjenu.

Naslovna Beatles 'Yellow Submarine'

Komentari

Nema komentara.