Čuvar tegljača pobjednik 2. Liburnia FFa - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Čuvar tegljača pobjednik 2. Liburnia FFa

Čuvar tegljača pobjednik 2. Liburnia FFa

U nedjelju 29. kolovoza završeno je 2. izdanje LFFa. Najbolji po sudu žirija bio je 'Čuvar tegljača',  a publika je izabrala 'Trajno nastanjenog stranca'.

01.09.2004 0 komentara

Čuvar tegljača pobjednik 2. Liburnia FFa

U četiri 'dana Mediterana' prikazano je devet recentnih dokumentaraca domaće produkcije. O kojim se uratcima radi, možete pročitati u našem najavnom tekstu. Kako smo o svim tim filmovima već ponešto i pisali, ne bi vam trebali predstavljati veliku nepoznanicu. Neki od vas zaljubljenika u dokumentarnu formu, zasigurno su ih i vrijedno polovili i pogledali ili na nekom festivalu ili čak i na teveu.

Zadnje večeri festivala, osim ponuđenog filmskog menija, gledateljima su servirane i odluke žirija i publike. Morana Komljenović, Marin Lukanović i Dragan Rubeša branili su boje žirija i za svog favorita izdvojili topli i zanimljivi portret 'Čuvara tegljača' Silvija Mirošničenka koji je dobio i simboličnu novčanu nagradu od 2000 kn. Posebno priznanje dodijeljeno je 'Trajno nastanjenom strancu' aka Edi Maajki Davora Konjikušića i slikovitom prikazu vodnjanske uličice, 'La stradi' Damira Čučića. 2000 kn i nagrada publike otišla je na ruke Davora Konjušića i 'Trajno nastanjenog stranca'.

Fešta je završila kako i priliči – koncertom istarskih miljenika Francija Blaškovića i njegovih Gori Ussi Winnetoue. Organizatori su posebno ponosni i na posjećenost projekcija, 150-300 gledatelja na svakom filmu. Što ste sve propustili možete provjeriti i na festivalskim službenim stranicama

Komentari

Nema komentara.