Počinje drugi Liburnia Film Festival - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Počinje drugi Liburnia Film Festival

Počinje drugi Liburnia Film Festival

I dok će Rijeku večeras tresti nogometna groznica jer njihovi ljubimci igraju protiv Turaka, istovremeno u obližnjim Ičićima počinje drugi Liburnia Film Festival.

26.08.2004 0 komentara

Počinje drugi Liburnia Film Festival

U četiri dana festivala (od 26. do 29. kolovoza) u organizaciji udruge 'Moji Ičići' biti će prikazano devet dokumentaraca domaće proizvodnje nastalih u zadnje dvije godine. Mjesto radnje je Otvorena pozornica u Ičićima, koja se nalazi u lučici, samo desetak metara udaljenoj od plaže. Početak projekcija je svake večeri u 21 sat. Ako pratite našu dokumentarnu rubriku i živite negdje na Kvarneru, ovaj festival jednostavno ne smijete propustiti.

Razlog su, naravno, filmovi. U službenoj konkurenciji za nagrade žirija i publike natječu se Factumovi filmovi: 'Sve o Evi' Silvestra Kolbasa, 'Čuvar tegljača' Silvija Mirošničenka, 'Peščenopolis' Zrinke Matijević-Veličan; zatim dva filma Hrvoja Mabića iz produkcije 'Fade In' – 'Savršeno društvo' i 'Zagreb te zove'; dva filma nezavisne produkcije – 'Zločin i kazna' Claudija Radeka i 'Trajno nastanjeni stranac' (koji govori o Edi Maajki, a prikazan je na prvom Zagreb film festivalu) srbijanskog redatelja Davora Konjikušića; 'La Strada' Damira Čučića (Hrvatski filmski savez, naslovna fotka), te jedini HRT-ov predstavnik 'Bunarman' Branka Ištvanića.

Posljednjeg dana Liburnia film festivala publika će moći vidjeti i animirani film 'Ciganjska', kratki dokumetarni film Svena Stilinovića 'Missing/Andrej Ðerković', 'Praščina' dvojca Lenić-Pekica, te radove riječkog FilmAktiva. Tko sjedi u publici zasada se ne zna, ali se zna da će u stručnom žiriju biti: Morana Komljenović, Marin Lukanović i Dragan Rubeša.

Kao i svaki pravi festival, i drugi LFF ima i svoj glazbeni dio – tijekom trajanja festivala nastupit će bendovi The B. Inside, Diskotik i Industrie, dok je šlag ostavljen za finalnu večer i zatvaranje festivala u nedjelju 29. kolovoza. U jednom od rijetkih koncerata s krive strane Učke moći ćete čuti legendarnog Francija Blaškovića i bend Gori Ussi Winnetou.

Kad sve zbrojite i oduzmete, shvatite da je za organizaciju simpatičnog malog filmskog festivala nije potrebna gomila novca i sponzora - dovoljno je puno dobre volje i entuzijazma. A najmanje što vi, žitelji Rijeke i Kvarnera, možete učiniti, je odvesti se u Ičiće i svojim prisutstvom uveličati festival.

Komentari

Nema komentara.