Psihodelična braća - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Psihodelična braća

Psihodelična braća

Sigurno ste zamijetili da ima sve više glazbenih dokumentaraca iz 'backstagea', čiji jedini cilj povećati zaradu već bogatih zvijezda. Je li i dokumentarac o Outkastu takav?

23.07.2004 0 komentara

Psihodelična braća

Dokumentarac 'Psychedelic Funk Soul Brothers' objavljen je, čudna li čuda, na DVD-u, a govori o, u najmanju ruku jedinstvenom, usponu ovog ludog dvojca među zvijezde. U svijetu u kojem se nove glazbene 'nade' pojavljuju i nestaju svakog utorka, Outkast je dokazao da imaju ono što je potrebno kako bi ostali na vrhu. Od vremena kada su izdali prvi album (gotovo čim su izašli iz škole), postali su neporecivi prvaci hip hop scene 'prljavoga juga'. Njihov pristup je jednostavan: idemo prema naprijed, ne bojimo se inovacija i uvijek zadržavamo smisao za humor.

'Outkast: Psychedelic Funk Soul Brothers' pokušava zaviriti iza glazbe kako bi otkrio što je to bilo potrebno da se dva luda južnjaka nađu na prvoj liniji hip hop fronte. Put od inovativnih hip hop pionira do globalnih superzvijezda inspirativna je priča o sparivanju ezoteričnih zvukova i komercijalnog uspjeha - dobrog prijema kod kritike i goleme količine prodanih ploča. Naravno, u tu svrhu se koristi intervjuima s prijateljima, kolegama, novinarima, producentima i glazbenicima, te rijetkim snimkama iz njihove glazbene povijesti, pričajući nam priču o kreativnom dvojcu koji je slomio granice urbane glazbe i potresao globalne glazbene top liste.

Film je objavljen krajem prošlog mjeseca, traje jedan sat, a DVD za 9.99 funti možete naručiti preko ovog linka. Osim dokumentarca, na DVD-u se nalazi i 'Outkast Digital Trivia Quiz', te njihova 'ekstenzivna diskografija'. Pa, ako ih volite, naručite.

Za kraj, moram vam se ispovjediti – tijekom traženja informacija po internetu uza svaki članak ili recenziju ovog DVD-a pisalo je da se radi o 'neautoriziranom dokumentarcu'. Nije mi bilo jasno što bi im to moglo značiti, a onda su na jednoj stranici (za nas glupe) to i napisali – to jednostavno znači da 'najseksi vegetarijanac na svijetu' Andre 3000 i i njegov kolega Big Boi nisu od autora filma zahtijevali da prvo pregledaju materijale, i tek onda daju blagoslov za objavljivanje.

Komentari

Nema komentara.