MTV ne želi reklamirati Super Size Me - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      MTV ne želi reklamirati Super Size Me

MTV ne želi reklamirati Super Size Me

Glazbeni program MTV odbio je emitirati reklame za dokumentarac 'Super Size Me' Morgana Spurlocka jer su 'uvredljive i nemaju poštovanja prema restoranima brze prehrane.'

02.06.2004 0 komentara

MTV ne želi reklamirati Super Size Me

Na našoj stranici ste se mogli upoznati sa spomenutim filmom. A ako niste, učinite to. A ako vam se ne da: redatelj filma je tijekom 30 dana žderao samo u McDonald'su nabacivši pritom mnoštvo masti i kolesterola. Ako bi ga uposlenik pitao želi li 'super size' obrok, uvijek je odgovarao potvrdno. Radi vjerodostojnosti (jer ima skeptika koji ne vjeruju ni svojim očima) je odlazio i na liječničke preglede i razgovarao s dvadesetak liječnika i nutricionista.

Sad kad to znate, vjerojatno vam je jasno da MTV nije odbio reklamu jer su fast foodovi veliko civilizacijsko dostignuće, nego zato što ih reklamiraju, pa su se prepali da se ne bi uvrijedili. Zanimljivo je da je sestrinska glazbena postaja VH1 (obje ih posjeduje medijski gigant Viacom) planirala iskoristiti scene iz filma u programu pod naslovom 'Best Week Ever', ali su šefovske škare izrezale te dijelove.

Sam svoj pokusni kunić

Prema pisanju Los Angeles Timesa, na MTV-ju se originalna verzija reklame trebala zavrtjeti - zbog greške 'nižerangiranog zaposlenika'. Iz tvrtki Roadside Attractions i Samuel Goldwyn Film, koje distribuiraju film, su objavili da je MTV odbio emitirati reklame da se fast food lanci ne bi uvrijedili.

Iz MTV-ja su to opovrgnuli, tvrdeći da su pristali reklamirati reklame, ali u modificiranim verzijama (tražili su da se izbaci scena u kojoj Spurlock povraća). I, naravno, u blokovim reklama u kojima se ne oglašava nijedan lanac brze prehrane. Licemjerje bez granica.

U 'Jackassu' se povraća u svakoj drugoj epizodi i to je super, cool i smiješno. Vjerojatno bi bilo smiješno i kad bi se posrali nekom u tanjur (pa to pojeli) ili silovali ovcu (a potom i njezino janje). Ali, kad netko povraća od masnih McD bombi, to je neukusno. Jer 'McDonald's je prava stvaaaar…'

Redatelj i debeli američki buraz

Distributeri su odbili preinačiti reklamu, koja je, nota bene, prikazana na Foxu, CNN-u, MSNBC-u, Comedy Cntralu, E!-u, pa čak i na Food Networku! Umjesto toga, medijima su poslali objavu pod naslovom poput našega.

Bio film razlog ili ne (kao što oni tvrde), od ožujka u McDonald'su više u ponudi nema 'super size' menija. No, zato je dokumentarac odgrizao 'super size' dio kolača na box-officeu. Zaradio je više od 3 milijuna dolara (što je za dokumentarac ogromna svota), tijekom prošlog tjedna je zaradio 6 759 dolara po kinu (za usporedbu, 'Troja' je zaradila 7 014 dolara), a broj kina u kojima se prikazuje se povećao sa 148 na 165.

Znači, brzo po veeelike kokice i pravac kino. Čim stigne do Lijepe nam naše.

Komentari

Nema komentara.