Anime Kill Bill prolog? - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Anime Kill Bill prolog?

Anime Kill Bill prolog?

U nedavnom razgovoru za magazin 'Empire', Quentin Tarantino je najavio svoje planove vezane za anime dijelove filma 'Kill Bill'.

07.04.2004 0 komentara

Anime Kill Bill prolog?

Ako još do sada niste pogledali 'Kill Bill vol.', žao nam je što smo vam pokvarili iznenađenje, ali ne možemo sada zbog takvih izoliranih sličajeva ne pisati o ovako dobrim vjestima. Dakle, sve oni koji su otvorili čeljust do poda iznenađeni anime sekvencom, koja se ničim izazvana jednostavno pojavila usred filma (Me! Me! Me!), razveselit će vijest da je Quentin Tarantino najavio moguću izradu anime prologa za spomenuti film.

Iako izrada tog animiranog filma još nije sigurna, njegova će se radnja, ako se bude snimao, usredotočiti na samog Billa, svodnika Estebiana Vihaioa i majstora borilačkih vještina Hattori Hanza i Pai Meia, Billovih učitelja. Naravno i ovaj bi anime filmić radila kuća Production I.G., koja je zaslužila sve pohvale izradom spomenute sekvence za 'Kill Bill vol.1'.

Kill Bill Vol. 1

Zašto se Tarantino uopće odlučio za anime sekvencu usred fima? Ono što je želio prikazati bilo bi gotovo nemoguće ili barem jako skupo snimiti sa glumcima i kamerama. Čovjek očito ima ukusa pa je za prilično krvave i brutalne sekvence, u kojima mafija kolje roditelje pred očima djevojčice na prilično maštovite načine, tražio baš studio Production I.G. Ovi su japanski majstori face koje stoje iza anime bilblije 'Ghost in the Shell' i još nekoliko kvalitetnih animea kao što su 'Neon Genesis Evangelion' i 'Patlabor'.

Anime 'Kill Bill' crtan je uglavnom rukom, u klasičnoj 2D tehnici, s vizualnim referencama na japansku animaciju 80-ih godina, koje je Tarantino očito veliki štovatelj. Računala su korištena za postprodukciju (bojanje, efekti), a sve se odvijalo pod vodstvom Kazute Nakazawe, animatora u studiju Production I.G.

Kill Bill Vol. 1

Pročitajte intervju sa Katsuji Morishitom iz istog studija.

Komentari

Nema komentara.