2D animatori se ne daju - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      2D animatori se ne daju

2D animatori se ne daju

Nakon ukidanja odjela za 2D animaciju pod čeličnom šakom Michaela Eisnera, mnogi su Disneyjevi veterani odlučili animatorski kruh potražiti na drugim projektima.

08.03.2004 0 komentara

Tom Bancroft (naslovni crtež lijevo) i Rob Corley (naslovni crtež desno), čije se iskustvo u svijetu animacije mjeri desetljećima, a pamtimo ih po svima dragim filmovima poput 'Ljepotica i zvijer', 'Lilo i Stitch', 'Aladdin', 'Mulan' i 'Kralj lavova', osnovali su produkcijsku kuću Funnypages Prods., koja bi se uz animaciju trebala baviti i ilustracijom te character designom i iznova obogaćivati naše živote nezaboravnim likovima.

Tom i Rob kažu da je cilj kompanije kroz crtež, strip i animaciju probuditi dijete u svakom od nas, a koliko im to uspijeva svjedoči i pozamašna lista klijenata među kojima su se našli i DC Comics te svjetski popularni proizvođač igračaka Fisher-Price. Da zatvaranje jednog odjela u Disneyju ne znači i kraj 2D animacije, uvjerite se na njihovim stranicama

A sve one nezadovoljne razvojem događaja u Disneyju, obradovat će vijest da ona čelična šaka s početka teksta polako gubi svoj stisak. Naime, na posljednjoj konferenciji Disneyjevih dioničara Eisner je izgubio fotelju predsjednika upravnog odbora. Zanimljiv komentar Roya Disneyja pogledajte ovdje.

Komentari

Nema komentara.