Popratite i popratni Animafest - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Popratite i popratni Animafest

Popratite i popratni Animafest

Uz gledanje animiranih filmova možete uživati u izložbama, čitanju knjiga, tribinama i raspravama, a sprema se i multimedijalni performans.

s.p. 30.05.2008 0 komentara

Popratite i popratni Animafest

Danas počinje Animafest, a osim bogatog festivalskog programa tu su i zanimljiva popratna događanja. Jedna od temi 18. Animafesta su i Žene u animaciji, a svoju retrospektivu u Galeriji ULUPUH ima i iskusna crtačica Magda Dulčić. Druga animatorica, Regina Pessoa, ima posebnu izložbu u prvoj polovici lipnja. U Kuli Lotršćak predstavlja svoj drugi kratkometražni film, 'Tragičnu priča sa sretnim završetkom'. Taj hvaljeni film je dobio i Grand Prix u Annecyu, a ovdje će se predstaviti na projekciji, ali i putem izložbe 300 originalnih crteža iz filma.

Publika Animafesta moći će se zabaviti i uz CRUX, multumedijalni performans koji je spoj slikarstva i glazbe uživo. Riječ je o još jednom od mnogih performansa slikara i stripaša Danijela Žeželja, koji surađuje s Jessicom Lurie i ostalim glazbenicima.

CRUX – multimedijalni performans Daniela Žeželja i njegovih glazbenih suradnika.
Francuski institut pobrinuo se za intelektualnu podršku festivalu, te će se u  njegovim prostorijama održavati brojne tribine, razgovori i prezentacije knjiga. Okrugli stolovi se uglavnom bave programskim cjelinama Animafesta (žene u animaciji, animirani film u Africi, animirani dokumentarci), a na razgovorima će se predstaviti gorespomenuta Regina Pessoa, te Priit Pärn, Clare Kitson i Igor Kovaljov. 

Od knjiga koje se promoviraju izdvojili bi jednu 'Bibliju animacije' (Maureen Furniss: 'The Animation Bible - A Practical Guide to the Art of Animating from Flipbooks to Flash'), te dvije monografije o velikim hrvatskim animatorima - 'B...znači Bordo' Rade Dragojevića i 'Dušan Vukotić – Vud' Nenada Pate.

Više o svim popratnim događanjima možete saznati na stranici ovdje, a ne zaboravite i na sve ostale programe Animafesta koje smo već opširno najavili. Festival se otvara uz oskarovca 'Peća i vuk', dolazi korejski laureat s Cannesa 'Stop', a u bogatoj konkurenciji, panoramama i popratnom filmskom programu ima animiranih filmova koji se mogu gledati cijeli tjedan, od jutra do mraka.

Komentari

Nema komentara.