Bill Plympton na Independent Film Festivalu u San Franciscu - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Bill Plympton na Independent Film Festivalu u San Franciscu

Bill Plympton na Independent Film Festivalu u San Franciscu

Bill Plympton, jedan od popularnijih svjetskih animatora, poznat kao majstor groteskne animacije, napravio je još jedan dugi animirani film, romantičnu horor komediju 'Hair High'.

03.02.2004 0 komentara

Bill Plympton na Independent Film Festivalu u San Franciscu

Svjetska premijera ovog filma bila je na Slamdance Film Festivalu u Utah-u, a njegova slijedeća projekcija zakazana je za Festival nezavisnog filma 14. veljače u San Franciscu. Film je kombinacija satiričkog prikaza srednjoškolskih steretipa 50-ih godina i horrora B produkcije. Genijalno! Film je krcat bizarnim slikama, neuobičajenim scenama seksa, strašnim čudovištima i sladunjavom romantikom.

Hair High Before

Glavni likovi su Cherri i Rod, kralj i kraljica srednje škole, i Spud, klinac koji im se zamjerio i za kaznu postao Cherri-in rob. No njihova međusobna mržnja prerasta u ljubav i novopečeni par odluči otići na maturalnu zabavu. Bolesno ljubomoran Rod otišao je toliko daleko da je izgurao automobil sretnog para u jezero. No nakon godinu dana, potonuli automobil ispliva na površinu i poluraspadnuti ljubavnici kreću na maturalnu zabavu kako bi završili svoj izlazak.

Hair High After

Zanimljivo je spomenuti da je jednom od likova glas posudio Matt Groening, autor legendarnih 'Simpsona' i 'Futurame'. Obzirom na to da je gospodin Plympton već bio gost Animafesta, držimo fige da se ovaj film prikaže i na ovogodišnjem festivalu u Zagrebu. U međuvremenu pogledajte isječke iz filma na službenoj stranici.

Komentari

Nema komentara.