I Plymptonu treba lova! - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      I Plymptonu treba lova!

I Plymptonu treba lova!

Iako je završio storyboard za dugometražni 'Lift', Bill trenutno crta video spotove, reklame i tv serijale – jer mu trebaju novčeki.

v.h. 29.11.2005 0 komentara

I Plymptonu treba lova!

'Lift' će biti priča o moralnoj nuli od čovjeka kojemu iznenada izrastu krila. Mračan, nadnaravan, Kafkijanski. Baš kako to Bill Plymton voli. Najavljuje početak negdje u proljeće, a opet će raditi direktno ispod webcama pa ćemo ga moći promatrati dok crta. Jupi!

U međuvremenu je premijerno prikazan njegov video spot za singl ‘Heard 'Em Say’ s drugog albuma ‘Late Registration’ hiphoperske zvijezde Kanye Westa (feat. Adam Levin, pjevač grupe Maroon 5). Crno-bijeli crtež u kojem pjevač glumi taksistu koji jednog dana u svoj auto ukrca dječaka i njegovu majku. Zaustavljanje na benzinskoj pumpi, tragedija i opet krila. Ovaj put ona anđeoska. Ovdje je isječak iz MTV-e emisije u kojoj je prvi put spot prikazan.

Prvu verziju videa za istu pjesmu napravio je Michel Gondry, a ista će premijerno biti prikazana na MTV-u u sklopu božićnog specijala. I ovdje je West u glavnoj ulozi. Inače, istu pjesmu koristi i Pepsi u jednoj svojoj reklami.

Billu je ovo već treći video uredak, nakon Madonninog 'Who’s That Girl' (1987) i ’245 Days’ Petera Himmelmana (1990).

Paralelno je u najavi još jedno djelo njegovih ruku. Naime, u produkciji The History Channela 10 redatelja, dobitnika Oscara, režiraju po jedan dokumentarac o najvažnijim trenucima američke povijesti. Naziv ovog dokumentarnog serijala je ’10 Days that Changed America’. Plymptona je zapala epizoda o takozvanoj Shayovoj pobuni kada je grupa farmera ustala zbog loših ekonomskih uvjeta rada i nepravedne zakonske regulative. Za ovo vidjeti treba pričekati proljeće.

Posjetite li Plymptonove službene stranice možete dobiti informacije o njegovim putovanjima, gostovanjima i druženjima. Bill isto tako rado podijeli i s nama i svoja razmišljanja kao npr. ono o sličnosti između ‘Mickey Mousa’ i ‘Seinfelda'?! Daje nam za misliti. A nađete i koju dobru preporuku Plymptonske tj. pogledajte dva za njega toga vrijedna filma: BurtonovCorpse Bride’ (kojeg, nažalost, čekamo da nam dođe na video, nema hr kino distribucije) i Aardmanov ‘Wallace i Gromit u velikoj povrtnoj zavjeri’.

Komentari

Nema komentara.