DC Comic se budi iz hibernacije - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      DC Comic se budi iz hibernacije

DC Comic se budi iz hibernacije

...Barem što se tiče ekranizacije superheroja. Koga animiraju i zbog čega, čitajte dalje!

17.12.2003 0 komentara

DC Comic se budi iz hibernacije

Tko zna jesu li bili potaknuti čestom eksploatacijom Marvelovih strip junaka u posljednjih nekoliko godina ili su jednostavno poželjeli na kino platna, ali DC Comics su imenovali ključnu osobu koja će odlučivati o tome koji će superheroji doživjeti razvlačenje na velika platna.

Njegovo ime je Gregory Noveck, a njegov će posao završiti u velikim producentskim kućama Warner Bros. i New Line. Detalji o budućim projektima nisu poznati, ali ako malo proučimo povijest DC Comicsa, možemo anticipirati koje nas ekranizacije kultnih stripova očekuju. DC, kao jedan od najvećih i najstarijih strip izdavača proizvodi i oko 80 naslova mjesečno. 1938. godine premijerom stripa o Supermanu praktički su porodili superhero žanr. Detective Comics, strip pod kojim je taj naslov izašao, uskoro je predstavio i Batmana.

40-ih godina proizveli su pravu eksploziju superjunaka, od kojih su mnogi popularni i danas: The Flash, Wonder Woman, Green Lantern, Plastic Man, The Justice League of America. 1986. strip Watchmen Alana Moorea i Davea Gibbonsa uveo je sasvim novi tretman superjunaka, postao jedan od najprodavanijih i općenito najbolje napravljenih stripova ikad. Iste je godine izašao i Batman: The Dark Night Returns, koji je također navukao na sebe pažnju cijelog stripovskog svijeta.

Želite li saznati više o impresivnom svijetu CD-jevih junaka odsurfajte na www.dccomics.com.

Komentari

Nema komentara.