Spas za Ratropolis - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Spas za Ratropolis

Spas za Ratropolis

Iz DreamWorksa su i službeno objavili detaljni sinopsis, release date i slične tehnikalije za već najavljivani 'Flushed Away' koji je promijenio ime u 'Ratropolis'.

d.g. 24.05.2005 0 komentara

Spas za Ratropolis

Suradnja Aardman Studija s velikim DreamWorksom čije rezultate ćemo uskoro vidjeti i u drugom zajedničkom projektu 'Wallace and Gromit – Curse of the WereRabbit', u 'Ratropolisu' postavila je dva zanimljiva presedana u aardmanskoj povijesti. Po prvi puta snimaju neki film izvan matičnog Bristola, a još interesantnija je činjenica da se koriste kompjuterskom animacijom umjesto svojim 'trade markom'- glinom!!!

Ponovimo malo radnju - glavni lik u filmu je otmjeni londonski štakor Roddy (Hugh Jackman, naslovna) koji igrom slučaja završava u kanalizaciji gdje se nakon lagodnog života mora prilagoditi burnom kanalizacijskom tempu Ratropolisa. Upoznaje Ritu (Kate Winslet), poduzetnicu koja lešnari po kanalizacijskim cijevima u svojem brodiću Jammy Dodger. Zajedno se probijaju kroz gradsku strku prepunu uobičajenih opasnosti za svakog prosječnog štakora; nagle bujice, iznenadni vrtlozi i opasni tipovi, samo su neke od njih. Jedan od tih opasnih tipova, možda i najopasniji, je Toad (Ian McKellen) i njegovi kompići Spike i Whitey (Andy Serkis i Bill Nighty).

Iako na početku potpuno izbezumljen i prestravljen kanalizacijskim svijetom, Roddy se brzo prilagođava novonastaloj situaciji i ne samo to, već postaje potpuni heroj kada otkrije da je Ratropolis u velikoj opasnosti od svijeta iznad cijevi... Kako mu polazi za rukom spasiti ovu iznimnu civilizaciju neka ostane razlog da pogledate film kada se pojavi u kinima diljem nadzemnog svijeta - studeni 2006. Kako se u Aardmanu trenutno radi punom parom, tako će redateljski dvojac Sam Fell i David Bowers sigurno požuriti da sve bude gotovo na vrijeme, jer novih ideja i projekata kod ovih Engleza nikad dosta...

Komentari

Nema komentara.