Disney i Pixar u ljubavnoj sapunici - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Disney i Pixar u ljubavnoj sapunici

Disney i Pixar u ljubavnoj sapunici

Izgleda da se vječna saga o ljubavi i mržnji ove dvije animacijske velesile nastavlja. Do kada, ne zna se..., ali šuška se da su bliže ponovnoj ljubavi$$$.

d.g. 16.05.2005 0 komentara

Disney i Pixar u ljubavnoj sapunici

Iako do sada nisu štedjeli riječi nezadovoljstva zajedničkom suradnjom, a Steve Jobs je navodno već započeo i pregovore s konkurentskim producentskim kućama (Foxom i Warner Brosom), u zadnje vrijeme emocije se malo stišavaju. Tako je sam Steve glavom i bradom, na nedavnom kongresu investitora svoje tvrtke rekao neke iznenađujuće pozitivne stvari o novom direktoru uprave 'Disneya' Bobu Igeru. Vjerojatno pod utjecajem genijalnih financijskih rezultata za prvu četvrtinu ove godine (baj d vej, prihodi su im se utrostručili u odnosu na prošlu godinu!!!) izjavio je da 'upoznaje Igera malo bolje i da mu se čini kao super čovjek'.

Da ne ostane sve u malkice nedorečenom tonu pojasnio je i da 'U slučaju da se Disney isprsi s novom poslovnom ponudom, oni će ju ozbiljno razmotriti'!!! Nakon 'greškice' s Disneyem ovaj puta su puno oprezniji u postavljanju uvjeta, deal koji traže od budućeg partnera je, kako Jobs kaže, nešto nalik Lucasfilmovom dogovoru sa Foxom u kojemu bi oni u cijelosti pokrivali produkciju, a studiju davali postotak od distribucije.

Što se tiče Disneya i njihovih budućih planova, bez brige, znaju šta rade i ne prolijevaju pretjerano puno suza oko ovog razvoda jer prava na svih sedam zajedničkih filmova ostaju u njihovim rukama. Naime ukoliko se u Pixaru ne odluče na vlastito snimanje nastavaka to onda imaju puno pravo učiniti u Disneyu, a oni takvu priliku sigurno neće propustiti! Kako su već započeli sa produkcijom 'Toy Story 3' koji bi trebao biti gotov 2007. godine, tako se može očekivati i drugih nastavaka, možda 'The Incredibles 2,3,4...' sa Disneyem se nikad ne zna.

Da ne bi sve ostalo na sequelima u pripremi je i nekoliko originalnih projekata poput već zgotovljenih 'The Cronicles of Narnia' i 'Chicken Little' koji bi se uskoro trebali pojaviti u svjetskoj kinodistribuciji. Što se tiče projekata u razradi, za 2006. je zakazan izlazak dugometražnog 'The Wild' koji je priča o njujorškom lavu kojeg zabunom presele u Afriku. U ranim fazama produkcije su i američka adaptacija priča 'Kiki's Delivery Service' i ekranizacija knjige o Petru Panu 'Peter and the Starcatchers'.

Što se tiče Pixarovih planova za nadolazeći period, oni su uglavnom još uvijek top secret, a najava za iduća tri filma svečano će biti objavljena kasnije ove godine. Međutim, jedno se ipak zna, a to je film koji je u pripremi za ljeto 2006. godine nazvan 'Ratatouille’ u kojemu se prati život štakora u boemskom pariškom kafeu. Prije svega toga ostaje nam odgađani 'Cars' kao 'posljednji' zajednički uradak ovog dinamičnog dvojca, a koji se prema posljednjim najavama očekuje početkom iduće godine i trebao bi predstavljati najsofisticiraniji digitalno animirani film ikad!!!

Živi bili pa vidjeli, rekli bi naši stari...

Komentari

Nema komentara.