Mali slatkiš iz Disneya - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Mali slatkiš iz Disneya

Mali slatkiš iz Disneya

Možda su vam već pune uši 'Lion Kinga' i njegovih nastavaka, ali ima jedno DVD izdanje koje zaslužuje dodatnu pažnju.

04.09.2004 0 komentara

Mali slatkiš iz Disneya

Posebno DVD izdanje pod naslovom 'Lion King 2: Simba's Pride' unutar svojih specijalnih dodataka sadrži i jedan rijetki dragulj iz novije Disneyeve produkcije kratkih animiranih filmova. Film 'One by One', kako kaže njegov producent, snimljen je prije nekoliko godina kao jedan od filmova iz serije animacije na temu 'glazbe iz svijeta', a režirao ga je do tada jedini Disneyev afro-američki režiser, izvjesni Hunt.

Originalni plan je bio da se ti filmovi, među kojima je i u posljednje vrijeme fino nagrađivani 'Lorenzo', objave u kompletu kao antologijska kompilacija glazbom inspiriranih segmenata. No umjesto toga, 'One by One' svjetsku je premijeu doživio kao prateći materijal Simbinog DVD izdanja.

Ovaj se poetizirani filmić temelji na istoimenoj pjesmi koju je napisao i otpjevao Lebo M, izrezana je iz originalnog soundtracka za film, a ima i znakoviti podnaslov - 'pjesma slobode'. Radnja filma se odvija u južnoafričkom mjestu u kojem djeca, inspirirana otpalim ptičjim perom, krenu nabavljati materijal kako bi izradila šarene zmajeve koji će prekriti afričko nebo.

Jedan po jedan

Što god predstavljao, snove ili stvarnost, ovaj 'spiritualni trijumf djece' definitivno je umjetnički inspirativan. Iako je primarni stil animacije crtež rukom, u film su spretno inkorporirani i neki računalno animirani elementi, primjerice mnoštvo zmajeva i svjetlosni efekti, koji prodonose spektakularnosti filma, a dovoljno su diskretni da ne odvraćaju pažnju na sebe.

DVD inače ima još nekoliko dodataka vezanih uz naslovni film, kao što su making-of dokumentarac, pop-up trivia, računalno animirana igra, nešto glazbe i tako dalje, no ono što je zbilja vrijedno svake pažnje je 'One by One', profinjeni kratki film koji nas podsjeća na to kako je Disney nekada bio tatamata u animaciji. Ako ćete u shopping, trk na Amazon.

Komentari

Nema komentara.