Genndy Tartakovsky ponovo u akciji - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Genndy Tartakovsky ponovo u akciji

Genndy Tartakovsky ponovo u akciji

Dadada! To se traži! Otac malog genija Dextera, samuraja Jacka i Powerpuff curica radit će svoju verziju kultnog Astroboya.

k.j. 04.06.2004 0 komentara

Genndy Tartakovsky ponovo u akciji

‘Astroboy’ je, za one koji ne znaju, kultni japanski anime, čiji je autor Osamu Tezuka. Ovog autora mnogi zovu ocem japanske animacije ili japanskim Walt Disneyem. ‘Astroboy’ je bila prva anime serija koje se uopće emitirala u Americi, a njena radnja prati znanstvenika koji stvori robota kako bi zamijenio njegovog mrtvog sina.

Tata Genndy će napisati scenarij i režirati igrani film o ovom robo-dječaku, a sve je to potpisano pod šefovanjem Sony Pictures Entertainmenta. Producenti filma bit će Don Murphy iz Angryfilmsa te Lisa Henson i Kristine Belson iz Jim Henson Pictures.

Ideja za ovaj film postoji još od 1997. godine, ali je njegovo snimanje odgođeno kada je Steven Spielberg počeo raditi svoj ‘A.I.’, koji se bavi viš-manje istom temom. Astroboy je zatim promijenio medij – naime planirano je da se napravi računalno animirani film na tu temu, koji je trebao režirati Eric Leighton ('Dinosaur'), ali je projekt ostao zakopan u produkcijskom paklu.

'Astroboy'

Konačno, Astroboy je došao u prave ruke, jer Genndy je dovoljno stilski prepoznatljiv da svevremenski dizajn i stil malog robota oplemeni svojim umotvorinama, a opet je dovoljno veliki anime frik da možemo biti sigurni da ga neće amerikanizirati i da će cijeli film zamisliti prvenstveno kao hommage liku Astroboya, Osame Tezuke i animea općenito.

Ako se producenti i i ini ne budu previše petljali, jer onda ništa od toga. No, budući da je Genndy jedan od rijetkih koji je postavljao svoje uvjete rada stričeku Lucasu, kada je radio animiranu seriju ‘Star Wars: Clone Wars’, vjerujemo u njegovu sposobnost baratanja hollywoodskim facama i njihovim pripitomljavanjem.

Komentari

Nema komentara.