Animacija na našim telkama - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Animacija na našim telkama

Animacija na našim telkama

Animirane divote o kojima smo vam već puno puta pisali, a sada ih možete pogledati i na programima HR TV kuća.

filmski.net 17.09.2004 0 komentara

Animacija na našim telkama

Cijelo vam vrijeme punimo glave sa kojekavim animacijama i filmovima i svakakvim divotama, ali pitanje koje se svakom normalnom čovjeku nameće je: 'u redu, sve je to divno i krasno, ali što od svega toga ja mogu pogledati, a nemam, recimo, niti kablovsku niti satelitsku televiziju?'. Ehh, nažalost, tu nam se mogućnosti jaaako ograničavaju, pogotovo što se animiranih filmova tiče, ali u posljednje se vrijeme polako, ali sigurno, nazire svijetlo na kraju tunela. Izgleda da su se na nekim ključnim mjestima na nekim TV postajama pojavili ljudi koji 'kuže spiku'. Barem djelomično.

Na našoj državnoj televiziji, HRT-u, možete gledati već udomaćenu seriju 'The Simpsons'. Legendarni žutokožasti likovi praktički su postali inventar ove TV kuće, a mi vam valjda ne moramo ponavljati da je njen autor Mat Groening i da se radi o najnagrađivanijoj animiranoj seriji ikad.

Dexterov laboratorij

Nova TV unijela je osvježenje u naš TV život nekim animiranim serijama. Za djecu i one koji se tako osjećaju tu su 'Pokemoni', čudovišta koja žive u plastičnim kuglicama, no sada se repriziraju epizode iz kasnijih sezona, koje još k tome nemaju ni približno tako dobru sinkronizaciju kao one iz prvih. U rangu polugledljivih crtića tu je 'Iron Man', a ono što će veseliti svakog ljubitelja animacije je 'Dexterov laboratorij' Genndyja Tartakovskog, koji je jedan od najkreativnijih i stilski najprepoznatljivijih animatora današnjice. Dovoljno je reći da je pokupio oba ovogodišnja Emmyja u kategoriji animiranog filma, za serije 'Samurai Jack' i 'Star Wars: Clone Wars', koje ćemo, nadamo se, jednog dana moći vidjeti i na našoj televiziji. Čekamo i nove nastavke legendarne 'Futurame' Matta Groeninga, koja nastavlja najbolju tradiciju njegovih 'Simpsona', samo kojih 1000 godina kasnije.

Two Stupid Dogs

RTL nas je više nego ugodno iznenadio svojim izborom animiranih serija. S emitiranjem su već počeli 'Oggy i žohari', koji su nam inače poznati s HRT-a, a radi se o jednostavnom crtiću na tomijerryjevskom principu ganjanja po kući uz dozu humora. Ono čemu se jako veselimo je legendarni anime 'Astro Boy' (naslovna fotka), čiji je autor Osamu Tezuka, a govori o dječaku – robotu sa super moćima. Ostale najave kojima se RTL u posljednje vrijeme hvali ulkjučuju 'Two Stupid Dogs', i 'Dexterov laboratorij', više nego uspješnu djecu Cartoon Networka te 'Spider Mana', legendarnog strip junaka iz pera strip crtača Stan Lee-a.

Pa, kad zbrojimo sve naše televizije, situacija i nije tako loša. Jedini problem je pohvatati termine u kojima se emitiraju ove poslastice. Naime, najčešće se radi o nekim opskurnim varijantama petak navečer – nedjelja ujutro, kada niti jedna normalna duša nije doma. Problem je u tome što se u Hrvata animirani film još uvijek isključivo vodi pod program za djecu. Ahh, što reći…

'Futurama'

Komentari

Nema komentara.