Astro Boy u dugometražnoj verziji - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Astro Boy u dugometražnoj verziji

Astro Boy u dugometražnoj verziji

Oscar Hayaoa Miyazakija otvorio je vrata mainstreama japanskim mangama i animama. Tako će Tezukin 'Astro Boy' 2009.  osvanuti u dugometražnoj inačici.

m.k. 29.10.2006 0 komentara

Astro Boy u dugometražnoj verziji

Tezukin 'Astro Boy' uskoro će dobiti svoju dugometražnu inačicu. Prava za ekranizaciju otkupio je Imagi Animation Studios, hongkoški animacijski studio specijaliziran za CG animaciju s podružnicama u Los Angelesu i Tokyju. Imagi Studios već je surađivao s Dreamworksom (TV serija 'Father of the Pride') i Warner Bros.-om, koji je distributer za njihov skori 'TMNT' ('Teenage Mutant Ninja Turtles') najavljen za ožujak 2007.

'Astro Boy' je adaptacija istoimene manga serije iz 1952. Priča je to o dječaku robotu Atomu koji se s prijateljima bori protiv zlikovaca koji pokušavaju zavladati svijetom, a istovremeno se pokušava uklopiti u 'normalnu' ljudsku svakodnevicu.

Autor mange je Osamu Tezuka, kojega su često zvali 'ocem anime' odnosno 'japanskim Disneyem'. Između ostaloga, zaslužan je i za prepoznatljiv izgled likova s 'velikim očima', karakterističnima za japansku animaciju. Velike oči preuzeo je iz popularnih crtića toga razdoblja - 'Betty Boop' Maxa Fleischera i 'Mickeya Mousea' Walta Disneya.

Njegova sabrana djela, koja u cijelosti nisu ni prevedena na engleski, sadrže preko 700 mangi u 400 tomova. Osim 'Astro Boya' poznat je i po 'Princess Knight', 'Phoenixu' (`Hi no tori`), 'Metropolis' i 'Kimba the White Lion' (za kojeg se nagađa da je poslužio kao inspiracija Disneyevom 'Kralju lavova`).

Dugometražni 'Atom Boy' najavljen je za 2009. godinu.

Komentari

Nema komentara.