Show Must Go On u Puli! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Show Must Go On u Puli!

Show Must Go On u Puli!

U Nacionalnom programu Pule vidjet ćemo filmove Matanića, Sviličića, Okija i Grlića, te debije Danila Šerbedžije, Ivana-Gorana Viteza i Nevija Marasovića.

s.p. 17.06.2010 0 komentara

Show Must Go On u Puli!

U Nacionalnom programu 57. Festivala igranog filma u Puli naći će se deset filmova, od čega sedam u glavnoj sekciji, a tri u novoj sekciji manjinskih koprodukcija. Među sedam filmova u glavnoj sekciji, čak su šest svjetske premijere. Festival će biti otvoren nezavisnim filmom, znastveno-fantastičnom dramom 'The Show Must Go On' debitanta Nevija Marasovića, a u konkurenciji su još dva debitanta: Ivan-Goran Vitez, koji predstavlja crnohumorni akcijski film 'Šuma summarum' te Danilo Šerbedžija s crnom komedijom 'Sedamdeset i dva dana'.

Dalibor Matanić predstavit će dramu 'Majka asfalta', a Ognjen Sviličić '2 sunčana dana'. Splitski redatelj i videoumjetnik Dani Oki predstavlja se dramom 'Predstava' koja će biti prikazana na digitalnom HD formatu u Kinu Valli. Jedini film iz glavne sekcije koji je u Hrvatskoj već viđen je ljubavna drama 'Neka ostane među nama' Rajka Grlića, a zanimljivo je da ove godine tematski dominiraju filmovi o ljubavnim problemima i preljubu.

'The Show Must Go On' Nevija Marasovića otvara Pulski festival.

Na sjednici Vijeća Festivala održanoj ove srijede usvojen je novi Statut Festivala koji je omogućio da u okviru Nacionalnog programa u Areni budu prvi put prikazivane i koprodukcije s manjinskih hrvatskim udjelom. U manjinskoj sekciji Nacionalnog programa natječu se tri filma. Prvi je omnibus pet redateljica iz bivše Jugoslavije pod nazivom 'Neke druge priče', u kojem je hrvatsku priču režirala Ivona Juka, a hrvatski koproducent je 4Film (Anita Juka).

Drugi je drama 'Na putu' Jasmile Žbanić u kojoj su glavne uloge odigrali Zrinka Cvitešić i Leon Lučev, a hrvatski je koproducent Produkcija Živa (Leon Lučev). Bosanskohercegovački redatelj Adis Bakrač režirao je film 'Ostavljeni' u kojem je glavnu žensku ulogu odigrala Mira Furlan, a koproducirao ga je zagrebački Olimp film (Mario Vukadin). Izvan konkurencije prikazat će se manjinska koprodukcija 'Besa' srpskog redatelja Srđana Karanovića u kojem glumi Miki Manojlović, a hrvatski koproducent i direktor fotografije je Slobodan Trninić.
 
Imenovan je i ocjenjivački sud Nacionalnog programa kojim će predsjedavati filmski redatelj Bogdan Žižić, a članovi su kostimografkinja Doris Kristić, glumica Suzana Nikolić, glumac Špiro Guberina i filmolog Krešimir Mikić, predavač na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Nacionalni program održat će se od 17. do 24. srpnja, a Međunarodni od 10. do 24. srpnja ove godine. Više informacija o Festivalu potražite na službenoj stranici ovdje.

Komentari

Nema komentara.