Disneyevi crtići onlajn - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Disneyevi crtići onlajn

Disneyevi crtići onlajn

Korporacija i prije Božića časti klince i ostale svojim dugometražnim crtićima koji se besplatno mogu pogledati na Netu – ali samo u Americi.

s.p. 11.06.2008 0 komentara

Disneyevi crtići onlajn

Disney će besplatno puštati svoje poznate dugometražne filmove na internetskoj stranici. Prvi led probija 'Potraga za Nemom' /naslovna/, a tijekom ljeta bit će dostupni još i 'Monsters Inc.', 'Začarana kuća', 'Kraljica škole', 'Princezini dnevnici 2', 'Šašavi petak' i 'Peter Pan'. A nakon TV premijere na kanalima ABC-a (20.-22.06.), 23. lipnja slijedi i internetska premijera Disneyevog TV filma 'Camp Rock'.

Glasnogovornik Disneya izjavio je da je riječ o 'promjeni strategije' kompanije koja se u onlajn distibuciji dugo držala zasebno. Velike kuće kao što su: Fox, Universal, Lionsgate i MGM već su stavile svoje filmove na besplatni portal Hulu, a Disney je dosad omogućavao gledanje svojih hitova samo uz plaćanje, uglavnom preko iTunesa.
 
No i sada će besplatni streaming filmova, na žalost, biti ograničen samo na Ameriku, pa u ovim blagodatima ne mogu uživati i Hrvati. Ipak, strategija besplatnog puštanja filmova širi se na europsko tržište. Španjolske televizije prelaze na digitaliju, pa 1. srpnja i Disney Channel Španjolska počinje s takvim načinom emitiranja. Taj španjolski kanal počeo je 1998. kao kodirani program uz plaćanje, ali sada će se moći gledati besplatno, a zarađivat će preko reklama. Mašala – još čekamo da se nešto slično dogodi i u Hrvatskoj...

Komentari

Nema komentara.