Disneyevi crtići onlajn - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Disneyevi crtići onlajn

Disneyevi crtići onlajn

Korporacija i prije Božića časti klince i ostale svojim dugometražnim crtićima koji se besplatno mogu pogledati na Netu – ali samo u Americi.

s.p. 11.06.2008 0 komentara

Disneyevi crtići onlajn

Disney će besplatno puštati svoje poznate dugometražne filmove na internetskoj stranici. Prvi led probija 'Potraga za Nemom' /naslovna/, a tijekom ljeta bit će dostupni još i 'Monsters Inc.', 'Začarana kuća', 'Kraljica škole', 'Princezini dnevnici 2', 'Šašavi petak' i 'Peter Pan'. A nakon TV premijere na kanalima ABC-a (20.-22.06.), 23. lipnja slijedi i internetska premijera Disneyevog TV filma 'Camp Rock'.

Glasnogovornik Disneya izjavio je da je riječ o 'promjeni strategije' kompanije koja se u onlajn distibuciji dugo držala zasebno. Velike kuće kao što su: Fox, Universal, Lionsgate i MGM već su stavile svoje filmove na besplatni portal Hulu, a Disney je dosad omogućavao gledanje svojih hitova samo uz plaćanje, uglavnom preko iTunesa.
 
No i sada će besplatni streaming filmova, na žalost, biti ograničen samo na Ameriku, pa u ovim blagodatima ne mogu uživati i Hrvati. Ipak, strategija besplatnog puštanja filmova širi se na europsko tržište. Španjolske televizije prelaze na digitaliju, pa 1. srpnja i Disney Channel Španjolska počinje s takvim načinom emitiranja. Taj španjolski kanal počeo je 1998. kao kodirani program uz plaćanje, ali sada će se moći gledati besplatno, a zarađivat će preko reklama. Mašala – još čekamo da se nešto slično dogodi i u Hrvatskoj...

Komentari

Nema komentara.

Linkjet

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Kazalište Mala scena obilježava 25 godina postojanja te najavljuje svoju novu predstavu za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom ...