Misterij Dylana Doga - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Misterij Dylana Doga

Misterij Dylana Doga

Romantičnog istraživača paranormalnog utjelovit će ni manje ni više nego Superman. Još da srede da mu Groucho bude pomoćnik, gdje će mu biti kraj...

s.p. 08.04.2008 1 komentara

Misterij Dylana Doga

Tko ne voli Dylan Doga neka digne ruku! Da, znamo, kao i u rodnoj mu Italiji, i u Hrvatskoj je junak ovog horor stripa jako popularan, pa bi i budući film mogao biti jako gledan. Već smo najavljivali snimanje animiranog filma koji bi ekranizirao priču o serijskom ubojici koji želi osloboditi sile Pakla i stvoriti novi Armagedon. Ipak, o tom spektakularnom crtiću više se ne priča, a najnovija vijest sa horor sajta Bloody-Disgusting kaže da je filmaš Kevin Munroe i službeno potpisao da režira - igrani film o Dylanu Dogu. Inače je Munroe poznat samo kao autor 'Ninja kornjača', a prijašnja vijest bila je da će film režirati David R. Ellis, režiser 'Zmija u avionu'.

OK, redatelji baš i nisu nešto (zašto, o zašto ne angažiraju Tima Burtona?) ali se kao glavni glumac spominje Brandon Routh (naslovna). On se upravo proslavio Supermanom, a ovo bi mu mogla postati nova uspješna franšiza. Pitanje je još i da li će u filmu biti i Dylanovog glavnog pomoćnika, Groucha. U stripu taj lik tumači imitator koji u potpunosti liči na poznatog komičara Groucha Marxa, a često koristi (kvazi)duhovite fore baš kao i njegov uzor. Ipak, nasljednici pokojnog Groucha su se pobunili, pa je zbog neriješenih autorskih prava u američkom izdanju taj lik preimenovan u - Felixa!


'Dellamorte Dellamore' (a.k.a. 'Cemetery Man'), r: Michele Soavi, isječak

Oni kojima najstrašnije u cijelom projektu izgleda pomisao što će Amerikanci učiniti od njihovog omiljenog junaka, mogu se uvijek tješiti da je o Dylanu već snimljen film. Istina, glavni junak se ne zove Dylan, ali u filmu horor majstora Michelea Soavija 'Dellamorte Dellamore' glavnog junaka tumači upravo Rupert Everett, koji je autoru stripa poslužio kao model na osnovu kojeg je kreirao Dylana. Taj nadrealistički i morbidno duhoviti horor dobro se poklopio i s atmosferom i motivima stripa, pa bar taj film ostaje fanovima kao primjer odlične adaptacije Dylana Doga.

Komentari
A: clarky 09.04.2008 Pogledaj profil

Ne razumijem. Sto ce ameri sad prijeci na Talijanske junake? Gotovo je sa Marvelom? Slijedi li zaista Sergio Bonelli? Ako da, Brandon Routh vise lici Zagoru. A iscekujem neki izvanredni super-western sa junakom koji umjesto "S" na prsima nosi crnu vranu u zutoj podlozi..