Dolazi digitalni Dylan Dog!!! - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Dolazi digitalni Dylan Dog!!!

Dolazi digitalni Dylan Dog!!!

Zombiji hodaju gradom, smrt uz podsmjeh kôsom odnosi svakog na koga naiđe, masovni ubojice odabiru svoju novu žrtvu, a pakao je u podrumu zgrade preko puta!!!

filmski.net 24.12.2004 0 komentara

Dolazi digitalni Dylan Dog!!!

NE, ovo nije 'Zora živih mrtvaca' ili novi Carpenterov film, ovo je samo jedan običan radni dan u životu najslavnijeg (i vjerojatno jedinog) detektiva nadnaravnog Dylana Doga

Kada je, sada već davne 1985 godine Tiziano Sclavi prvi puta upoznao svijet s ovim strip junakom nije ni slutio da će u idućih dvadeset godina prodati preko osamdeset milijuna primjeraka i dosegnuti kultni status i svjetsku slavu.

Međutim, uz masovnu produkciju raznoraznih superherojnih strip junaka u Americi, Dylanu nije bilo nimalo lako probiti se na to najjače svjetsko tržište. Sve se okrenulo kada je jedna od vodećih izdavačkih kuća Platinum Studios otkupila prava na američku distribuciju i odlučila udružiti se s Vankuverskom animacijskom kućom The Shop Animation Studios u produkciji prvog dugometražnog animiranog filma o ovom opasnom tipu.

Dylan i najdraži neprijatelj

Snimanje počinje u ožujku sljedeće godine, a režiranja se prihvatio nitko drugi do suosnivač The Shop - Ian Pearson koji je uz Gavina Blaira napisao i scenarij. Uz njih, posla na izradi kompjuterski animiranih likova imat će oko 70 animatora koji će mukotrpno raditi osamnaest mjeseci u kreiranju, kako producenti najavljuju, prvog kompjuterski animiranog trilera u povijesti!

Iz bogate kolekcije bizarnih priča izabrana je The Fourth Kingdom u kojoj naš heroj mora spasiti čovječanstvo od nadnaravnog serijskog ubojice koji je poželio postati novo božanstvo i vladar Četvrtog kraljevstva (novog zagrobnog života) tako oslobađajući sile pakla i raja te konačnog kreiranja Armagedona!!!

U svemu tome je neizbježna ljubavna priča (koja, by the way, u svakom broju stripa ima drugu protagonisticu, toliko o čestitosti!), nepodnošljiv humor vjernog Dylanovog pratioca Groucha i logistička potpora inspektora Blocha. Upravo radi takvih okolnosti pripremaju se dvije verzije filma, ona benignija PG13 srećom je predviđena samo za Ameriku i Kanadu, dok će nas razveseliti puna verzija.

Groucho, najnaporniji duhoviti side-kick

Ma kako pozdravljali ideju o snimanju ovako smjelog filma moramo izraziti neke rezerve i ipak pričekati kraj 2006. kada se film očekuje u kinima. Do sada je Dylan u Americi izašao u samo jednoj miniseriji od šest brojeva, a slikovite priče o čudovištima, paranormalnom, paklu i raju, začinjene perfidno inteligentnim humorom i neizbježnim seksom nisu baš uobičajene među njihovim herojima.

Usprkos svemu nadamo se da likovi poput ludog demona Xarabasa, masovnog ubojice Killexa ili opakog demona Mana Croce neće biti ublaženi nekim jednostavnijim, benignim negativcima.

Do daleke 2006. ne preostaje nam nego čekati, čitati nove pustolovine u papirnatom izdanju, učlaniti se u jedan od mnogobrojnih fan klubova na netu ili možda organizirano posjetiti London u potrazi za pravom Craven road broj 7.     

Komentari

Nema komentara.