Sve Potterove žene i jedan muškarac - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Sve Potterove žene i jedan muškarac

Sve Potterove žene i jedan muškarac

Ron je dobio curu, Draco Malfoy mamu, a fanovi priliku da zavire na snimanje najnovijeg filma i saznaju je li glumcima okej što je Dumbledore gej.

s.p. 15.11.2007 0 komentara

Sve Potterove žene i jedan muškarac

Sedam tisuća cura pojavilo se na otvorenoj audiciji za 'ulogu života' u 'Harry Potter and the Half-Blood Prince' i tako pokušalo ponoviti uspjeh 14-godišnje Evanne Lynch, koja je pobijedila čak 15.000 konkurentica i osvojila ulogu neobične Lune Lovegood u posljednjem filmu, 'Harry Potter i Red feniksa'. Sada se tražila najprikladnija glumica za ulogu Lavender Brown, cure Rona Weasleya.

Ipak, kandidatkinje su ostale razočarane jer je objavljeno da je ulogu dobila mlada, ali već poznata glumica Jessie Cave, za koju se još ne zna da li je bila na općoj audiciji ili se predstavila osobno. Iako su se tražile djevojčice stare između 15 i 18 godina, a nije se zahtijevalo glumačko iskustvo - izabrana Jessie ima 20 godina i poveći glumački staž koji uključuje i film s Helen Mirren, 'Inkheart'.

Redatelj David Yates izjavio je da se tražila 'prirodna djevojka', a izgleda da je bila presudna i vještina stepanja koja se traži za lik, a Jessie je ima u svom životopisu. Ne znamo da li je među mladim glumcima već proradila kemija, ali Rupert Grint (koji glumi njezinog dečka Weasleya) izjavio je da mu je Jessie 'kul' i da će snimanje biti 'zaista zabavno'.

Ronova cura - Jessie Cave

Iako se možda to ne bi reklo na prvi pogled za jedan dječji film iz Hollywooda, casting u Potteru je i za ugledne britanske glumce već stvar prestiža - u Potterima tako glume Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Gary Oldman, Alan Rickman i Emma Thompson.

Proslavljenoj ekipi sada se pridružuje i Helen McCrory, koju smo nedavno mogli vidjeti kao Blairovu suprugu u 'Kraljici'. McCrory je trebala u 'Redu feniksa' glumiti Bellatrix Lestrange, ali je zbog trudnoće ta uloga otišla Heleni Bonham Carter. Umjesto Bellatrix, McCrory će glumiti njezinu sestru Narcissu Malfoy, majku zločestog Dracoa Malfoya i ženu Luciusa Malfoya

Od prve dame do čarobnjačke supruge - Helen McCroy

A već smo objavili da je J.K.Rowling obznanila kako je ravnatelj škole Hogwarts i Potterov mentor Albus Dumbledore - gay. A što o tome misle glumci? Daniel Radcliffe (Harry) kaže da je Rowling inteligentna žena koja zna da taj potez neće dobro proći u kršćanskim dijelovima Amerike, ali citira njenu izjavu koju smatara 'briljantnom': 'Dumbledore je moj lik i s njim smijem raditi sve što želim'.

Redatelj petog i predstojećeg šestog dijela, David Yates prokomentirao je Dumbledoreovo opredjeljenje kao 'prilično kul', ali neće mijenjati ništa u pristupu liku. Dumbledore mu je predivan lik - 'mudar, moćan, strašno duhovit', a njegova seksualnost je 'samo dio onog što Dumbledore jest', te se ni glumac koji tumači Dumbledorea, Michael Gambon, stoga neće prilagođavati ovoj promjeni.


Zavirite na set najnovijeg 'Harrya Pottera'

Emma Watson (Hermione) izjavila je da joj nikad nije palo na pamet da je Dumbledore gay, no da poslije Rowlinginog otkrića sada shvaća da to ima smisla. A najbolje joj je to što se 'čak i sad kad je priča završila' (objavljena je zadnja knjiga iz serijala!), otkriva da 'postoji još stvari koje ljudi ne znaju'.

Najbolja od svih reakcija je ona Evanne Lynch (Luna), koja je priznala da je 'uvijek mislila da bi mladi Dumbledore bio idealni partner za Lunu'. Čini se da će jedino ona ostati razočarana, jer njezina fantazija bi se čak i u fikciji mogla ostvariti samo uz pomoć - čarolije.

Komentari

Nema komentara.