Eto kina! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Eto kina!

Eto kina!

Daje se na znanje svim filmoljupcima da će od 19. listopada napokon moći uživati u blagodatima novog, drugog po redu zagrebačkog Cinestara. 

filmski.net 09.10.2007 2 komentara

Eto kina!

Odmah po otvorenju shopping centra Avenue Mall u Novom Zagrebu krenula su nagađanja kada će najavljeni multipleks biti pušten 'u pogon'. E pa došao je i taj dan! Nakon mnogobrojnih odgađanja, tvrtka Blitz CineStar odredila je idući petak, 19. listopada za datum službenog otvorenja novog, drugog po redu zagrebačkog CineStara.

Kako su nam rekli u Blitz-Cinestaru, kino se otvara nešto kasnije nego što je bilo planirano zbog zahtjevnih građevinskih radova. Prostire se na 3500 četvornih metara s devet kino dvorana ukupnog kapaciteta oko 1900 sjedala. Za razliku od Cinestara u Branimir centru, ovaj multiplex neće biti etažiran na nekoliko razina, nego će sve dvorane biti u jedinstvenom prostoru. Također, najavili su nešto moderniji dizajn, kao i vrhunsku opremu i usluge za uživanje u kino doživljaju.

Radi se o jednom od najvećih te tehnički najopremljenijih multiplex kina u Hrvatskoj i regiji, u kojem će se godišnje prikazivati više od 130 stranih i domaćih premijera. Povodom otvorenja sprema se glamurozno događanje, a organizatori tajanstveno najavljuju mogućnost da se pojave i neki međunarodno poznati gosti.

Najnoviji multiplex CineStar – Novi Zagreb rezultat je ulaganja Joint Venture kompanije Blitz-CineStar  koju su pred tri godine osnovali vodeći hrvatski filmski distributer, tvrtka BLITZ film&video distribucija i najveći njemački kino prikazivač CineStar.

Također, zahvaljujući njima, uskoro će i Rijeka dobiti svoj prvi multiplex i to u sklopu Tower centra. Njegovo otvorenje najavljeno je krajem studenog pa, bude li se sve odvijalo po planu, biti će to izvrstan predbožićni poklon za riječke kinofile.

Komentari
A: aileen 11.10.2007 Pogledaj profil

da,u Rijeci se otvara novo Cinestar kino i na našu veliku žalost zatvaraju nam se jedina druga 2 kina u gradu....šmrc :(

A: Desperados 11.10.2007 Pogledaj profil

Bilo bi lijepo da i nama u istocnom dijelu grada sagrade moderno kino.....cccc