Redateljski kamo-kuda - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Redateljski kamo-kuda

Redateljski kamo-kuda

Del Toro odlazi u znanstvenu fantastiku, Wallace i Gromit u poduzetnike, Borat u Indijce, bezimeni će k Terminatoru, a Rodriguez zombijima.

z.m. 04.10.2007 0 komentara

Redateljski kamo-kuda

Guillermo del Toro, čiji je Oscarima ovjenčani 'Panov labirint' upravo stigao u domaća kina, nastavlja režirati fantsatične projekte. Ovoga puta radi se o ekranizaciji znanstveno-fantastičnog romana 'At the Mountains of Madness'. Autor je poznati pisac horora, H.P. Lovecraft koji je ovu novelu napisao davne 1931. Radnja prati istraživačku ekspediciju na Antartici koja otkriva čudan, prastari oblik života, nepoznat današnjoj znanosti. Također, zbunjuje ih kako su ta bića na visokom evolucijskom stupnju razvoja, iako im se čini da potječu iz prapovijesnog doba. No, znanstvenici zapravo imaju posla s vanzemaljcima, a već i sami znate da su oni rijetko kad miroljubivi, dobroćudni i simpatični. Del Toro je već godinama zaintereseiran za ovaj projekt, ali je tek sad pronašao studio - Universal je odriješio kesu, što će najvjerojatnije značiti da će se redatelj odmah nakon 'Hellboya 2' baciti na 'Madness', umjesto na '3993' – priču o duhovima iz španjolskog građanskog rata. 

Nick Park, tata urnebesno smiješnih 'Wallacea i Gromita' ponovo je odlučio prošetati svoju dječicu! Neustrašivi izumitelj i njegov vjerni pas pojaviti će se u polusatnoj poslastici 'Trouble at Mill' u kojoj će se okušati u pekarskom poslu. 'Izgradili su vjetrenjaču na vrhu kuće da bi mogli samljeti žito, ispeći kruh i dostavljati ga od vrata do vrata,' objavio je redatelj na svojoj stranici. Park je dosada za priče o Wallaceu i Gromitu osvojio tri Oscara – dva za kratki i jedan za dugi animirani film, a osim nagrada pobrao je i nepodijeljene simpatije publike.


'Wallace i Gromit: Velika povrtna zavjera', trailer

Sacha Baron Cohen razmišlja o adaptaciji filma Blakea Edwardsa 'The Party', komedije iz 1968. s Peterom Sellersom u glavnoj ulozi. To nije film iz 'Pink Panter' ciklusa, nego komedija zabune u kojoj indijski glumac u usponu (Sellers) greškom bude pozvan na glamuroznu holivudsku zabavu na kojoj slučajno poruši i uništi sve čega se takne. Hm, to je poznati teren za Cohena čiji je Borat već opustošio pola Amerike, a uskore će to pokušati i austrijski gay novinar Bruno.

Peter Sellers kao trapavi Indijac u 'The Party'

Redatelju bez imena – McG-u, nakon 'Charlijevih anđela' smiješi se još jedan franšizni nastavak i to ni manje ni više nego 'Terminator 4'. Scenaristi su isti kao i u 'Terminatoru 3', a priča se nastavlja u postapokaliptičnom dobu u kojem John Connor i njegova zaručnica Kate osnivaju vojsku preživjelih koja brani Zemlju od Skynetovih robota. No, među njima se nalazi izdajica... Projekt je još u povojima tako da nema nikakvih naznaka da bi se u njemu mogao pojaviti itko od stare ekipe - Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Nick Stahl ili Claire Danes, ali zato se već šuška da bi novi Terminator mogao biti Vin Diesel.

Postapokalipsom se bavi i Eduardo Rodriguez koji će režirati 'Fragile' prema stripovskom predlošku Stephana Raffaelea. Rodriguezov posljednji projekt bio je 'Curandero' za kojeg je scenaristički i producentski posao obavio njegov slavniji prezimenjak Robert. Radnja zombi-filma je slijedeća: Velik dio Zemlje pokosio je virus koji ljude pretvara u zombije. Nedavno ubijeni vojnik udružuje se sa zombie-ženom i ljudskim tinejdžerom kako bi svi zajedno pronašli lijek prije nego li ih dohvati vojska zombija. Mmm slasno, kako to samo zombiji mogu biti!

Komentari

Nema komentara.