Hellboy 2 - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Hellboy 2

Hellboy 2

Crveni čovjekoliki demon dobro je zagrijao filmsku publiku, pa je već najavljen celuloidni nastavak njegovih avantura. Film i strip se vole. Sada je službeno.

r.k. 15.09.2004 1 komentara

Hellboy 2

Guillermo del Toro ('Blade 2', 'Mimic') očito je napravio dobar posao sa 'Hellboyem' kada se već priča o snimanju nastav(a)ka. Iako je pojam Hellboya poznat manjem krugu ljudi, taj junak među zaljubljenicima u stripove uživa kultni status i bilo je i vrijeme da ga netko prebaci na veliko platno. Ali, tko je Hellboy, što je on? Hellboy je, za one koji JOŠ ne znaju, Ðavolji sin koji dopada u ruke američkih agenata. Odgojen kao čovjek, on izrasta u čovjekolikog demona, borca za pravdu, agenta paranormalnog. Jednom rječju - cooler koji razvaljuje negativce.

Iako je prvi film zaradio skromnih 60 milijuna $ u odnosu na 370 milijuna $ koliko je zaradio 'Spider-Man 2', kritike su prema njemu dosta blagonaklone. Hellboyev svijet korektno je prenesen na film, čak do razine filmske fotografije koja podsjeća na Mignoline crteže (obilno korištenje kontrasta i crne boje). Mora se u obzir uzeti da je Hellboy lik koji je malo kome poznat, on nema svjetsku slavu Supermana, Batmana, Hulka i drugih dobro nam znanih junaka. Ali ima karizmu i originalnu ideju koja je prepoznatljiva i zato nitko nije ni sumnjao da će nakon kvalitetnog prvog filma uslijediti nastavci.

Koga (ne)ćemo sve vidjeti u nastavku? Genijalni Ron Perlman ponovno će utjeloviti Hellboya. U priči će biti više mjesta za 'vatrenu' agenticu Liz Sherman (Selma Blair) i za čovjeka-ribu - Aba Sapiena. Mehanički nazi-zombi Kroenen neće se vratiti u drugom djelu, ali Del Toro ga priželjkuje za treći. Novi lik biti će Johann Kraus, medij koji, izgubivši tijelo u nesreći tijekom seanse, nastavlja život kao ektoplazma.

Iako je del Toro sad zaposlen oko mini serije 'Hellboy: The Island', uopće ne sumnjam da će on i Mignola napraviti kvalitetan scenarij i temu različitosti i prihvaćanja 'odvesti' još dalje bez da cjelina gubi na zanimljivosti.

Pročitajte i ...
Komentari
A: beelzebub 14.07.2008 Pogledaj profil

bio bi red spomenuti i nevjerojatno mastovit i odlicno ocjenjen "Panov labirint" , jer to je zaista i po kritikama i reakciji publike kruna del Torova rada!
Svima koji ga nisu pogledali.. sta jos cekate???