Čudesna bundeva osvaja Kinu - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Čudesna bundeva osvaja Kinu

Čudesna bundeva osvaja Kinu

Plan Disneya je jednostavan – snimaj lokalno, a zarađuj globalno. Osvajaju tržišta po cijelom svijetu, možda navrate i do nas.  

s.p. 29.06.2007 0 komentara

Čudesna bundeva osvaja Kinu

Disneyevo predstavništvo u Kini distribuira svoje filmove od 1995., kada su započeli s 'Kraljem lavova', a sad masno zarađuje na prodaji TV prava za serije kao što su 'Izgubljeni' i 'Kućanice'. Ipak, svima je poznato da domaće priče najviše zanimaju ljude, pa je najavljeno da Disney počinje snimati 'kineske priče, s kineskim glumcima i kineskim talentom'. 

Nedavno je tako predstavljen prvi Disneyev dugometražni film rađen u Kini, 'The Magic Gourd' iliti 'Čudesna bundeva'. Vješto tajmiran baš u vrijeme školskih praznika u Kini, film distribuira državni China Film, a očekuje se da zaradi 30 do 50 milijuna yuana, što u engleskom prijevodu znači 4 do 6 milijuna dolara.  

Film 'Magic Gourd' se, kao i svi Disneyevi proizvodi, temelji na obiteljskim vrijednostima koje su, usprkos različitim kulturama, zajedničke i Kinezima. Rađena prema bestseleru kineskog autora Zhanga Tianyija, moralistička priča filma opisuje lijenog dječaka koji otkriva čudesnu bundevu koja ispunjava sve njegove želje. Dječak uskoro otkriva da i svaka ispunjena želja ima svoju cijenu...  

Autori filma zadržali su većinu stvari iz Zhangove knjige (iz kasnih 50-tih!), ali su modernizirali pristup, te sve vrvi kompjuterskim efektima i 3-D animiranim likovima koji se pojavljuju usporedno s pravim glumcima. Ipak, da zadrže svevremensku priču, u filmu nema televizora, mobitela i kompjutera koji označavaju moderno doba.  Da sve bude disneyevski, 'Magic Gourd' ima i svoju izvornu filmsku glazbu, te naslovnu pjesmu koju pjeva izvjesna Baby Zhang. Zhang je pobjednica lokalnog natječaja za glazbene talente koja je ostvarila uspješnu glazbenu karijeru, a postala je i zaštitno lice Mengniu Dairyja, Disneyeva partner u Kini.  Glas bundevi je pak dao kineski komičar i tamošnja super-zvijezda - Chen Peisi. /*na naslovnoj s modelom bundeve/

Disneyev proboj u Kinu je samo početak, trust mozgova te firme već je na zemljopisnoj karti otkrio još jednu zemlju, pardon tržište, s milijardu stanovnika, a to je Indija. Tamo u koprodukciji sa indijskim kompanijama rade na produkciji raznih emisija za mlade, a sada su sklopili i deal s Yash Raj Filmsom, te će za indijsko tržište raditi ono što Disney najbolje radi - crtiće.

 

Komentari

Nema komentara.