Rodriguez pao na Barbarellu!!! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Rodriguez pao na Barbarellu!!!

Rodriguez pao na Barbarellu!!!

Dok su ga drugi mamili dječjim filmovima, stari je lisac de Laurentis na udicu stavio strip junakinju koju muče Orgasmatronom. I Robert se - ulovio.

n.k. 22.05.2007 0 komentara

Rodriguez pao na Barbarellu!!!

Nema ni 2 tjedna kako smo vam javili da Warner i Universal pokušavaju namamiti Roberta Rodrigueza da im prozvede, svakome, po jedan diječji film.  No, umjesto zabave za vlastite klince (njih 5 komada) i one za sebe, Rodriguez je ipak odabrao ovu drugu i potpisao ugovor s Dinom de Laurentisom,  kojim obećava do kraja 2008. u kina pustiti remake filma Rogera Vadima iz 1968. - ‘Barbarella’.

Ne tako nelogična odluka iz igre je izbacila prethodno najavljivanog Petera Webera, kojeg je de Laurentis, navodno zadovoljan njegovim poslom na 'Hannibal Rising', najavljivao kao pravog tipa za ‘Barbarellu’.

Rodriguez se posla prihvaća odmah, a kome će navući plaćeničke čizmice ubojite autronautkinje iz 41. stoljeća – ne zna se. Originalno junakinja francuskog stripa iz pera Jean-Claude Foresta, Barbarella je na filmskom platnu oživjela 1968. u istoimenom filmu Rogera Vadima i u liku njegove tadašnje partnerice vrlo mlade i vrrrrrrlo sexy Jane Fonda.

Film je postao instant camp klasik, a po imenu glavnog mu negativca poslije je nazvan i jedan od najpopularnijih pop bandova 80-tih – Duran Duran.  Rečeni je tip ludi znanstvenik koji predvodi osovinu zla, a suprotstaviti mu se može samo Barbarella. Ona to naravno i čini, i pri tom upada u razne nevolje zbog kojih svako malo gubi po neki komad odjeće da bi na kraju bila podvrgnuta erotskom mučenju spravom znakovita naziva - Orgasmatron.

U kojem će smijeru pak krenuti nova filmska verzija otriva možda činjenica da su scenarij napisali Neal Purvis i Robert Wade, autori scenarija za 'Casino Royale' koji trenutno rade i na novom nastavku Bond franšize, 'Bond 22.'

Kaže Rodriguez: ‘Obožavam taj lik i sve što ona predstavlja I uzbuđen sam mogućnošću da unjezin svijet uvedem neku novu publiku’. Jednako oduševljen je De Laurentis koji još dodaje: "U našoj viziji, budućnost je ženska, i ne mogu dočekati da novu Barbarellu predstavim novoj generaciji filmske publike’.

Iskreno – ne možemo ni mi, ali morat ćemo. Film sa snimanjem kreće krajem godine, a u kinima mu se nadati koncem 2008.

Komentari

Nema komentara.