Onlajn filmska cenzura - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Onlajn filmska cenzura

Onlajn filmska cenzura

MPAA – organizacija koja dijeli dobne cenzuse američkim filmovima, prvo je svoje ovlasti proširila na trailere, a po novom i na – sajtove.

filmski.net 18.04.2007 1 komentara

Onlajn filmska cenzura

Tragikomična odluka zapravo znači da će sajtovi namjenjeni američkom tržištu ubuduće također podlijegati ionako dvojbenom ‘rating’ sustavu. Kako će pak cenzori MPAA točno odrediti koji su to sajtovi namjenjeni samo američkom tržištu, nisu objavili.

Prvi sajt na koji su se okomili onaj je namjenjen novom filmu  Christophera Smitha - ‘Severance’,  komičnom horor-triler u kojem zaposlenici multinacionalne korporacije za prodaju oružja na team-building vikendu u planinama Istočne Europe postanu žrtve grupe poludjelih ubojica.

Nepoznat Netko požalio se naime agentima MPAA na količinu krvi koju su sadržavale webstranice, ponovimo, komičnog horor trilera, pa je distributer filma - Magnolia Pictures, dobio po prstima i bio prislijen promijeniti sadržaj na istom.

No, kako MPAA (još uvijek) ne polaže pravo i na sajtove poput MySpace sve što je Magnolia sklonila sa službenih stranica filma, možete pronaći na njegovom MySpace profilu.

Pazite samo, ima krvi!

 

Komentari
A: goo 18.04.2007 Pogledaj profil

sad će moći napokon ponovo iskoristiti tehnologiju koju je razvio za kinu :)