Miike Takashi snima Sushi vestern - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Miike Takashi snima Sushi vestern

Miike Takashi snima Sushi vestern

Kultni Japanac snima remake svog omiljenog vesterna, Kurosawom inspiriranog filma 'Django' Sergia Corbuccija. Ulogicu je ušićario i Q.T.

p.h. 21.11.2006 0 komentara

Miike Takashi snima Sushi vestern

Ljubitelji Istoka, krvi, ekstrema... i vesterna, vežite se!! Hiperproduktivni japanski redatelj Takashi Miike sprema čak dva iznenađenja: Predstojeći (71. po redu!) film 'Sukiyaki Western Django' bit će prvi njegov film na engleskom (ne računajući tv film 'Imprint'), te prvi japanski vestern, žanr koji su mediji od milja već krstili 'Sushi vesternom', javlja Screendaily.

Film je remake kultnog vesterna 'Django' Sergia Corbuccija (1966.) o istoimenom mističnom junaku (Franco Nero), koji će, umjesto na Divlji Zapad, biti smješten u razdoblje rata klanova Genpei u Japanu u 12. stoljeću. Kao okosnicu priče Miike je uzeo sukob dviju zaraćenih bandi.

Članovi glumačkog postava Hideaki Ito, Koichi Sato, Kaori Momoi ('Sjećanja jedne gejše'), Yusuke Iseya i Masanobu Ando (Battle Royale) već su upisani na intenzivni dvomjesečni tečaj Engleskog, a ulogicu u Djangu je dobio i Quentin Tarantino, koji tako Takashiju vraća uslugu za kratki, ali impozantni cameo u 'Hostelu' mr Q-ova gojenca Elia Rotha.

Snimanje vesterna je dugogodišnji Takashijev san, ljubav prema tom žanru naslijedio je od oca, a njegov privatni top 3 izgleda ovako:
1. 'Django',
2. 'Sedmorica veličanstvenih' Johna Sturgesa i
3. 'Za šaku dolara' Sergia Leonea.

U Takashijevoj šaci je 3.8 mil. $, snimanje je upravo počelo, a početak distribucije za koju je zadužen Sony Pictures najavljuje se krajem 2007.

Komentari

Nema komentara.